Toni Braxton, spitalizată din cauza unei boli care i-a afectat sistemul imunitar

Cântăreaţa americană Toni Braxton a fost internată într-o clinică din Los Angeles, în noaptea de joi spre vineri, din cauza unei boli care i-a afectat grav sistemul imunitar.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 21:09
Toni Braxton, spitalizată din cauza unei boli care i-a afectat sistemul imunitar

Artista americană, celebră pentru hitul ei „Unbreak My Heart”, din 1996, a fost internată cu simptome de lupus eritematos sistemic, o boală de care cântăreaţa suferă de mai mulţi ani, informează site-ul revistei New Musical Express.

Lupusul eritematos sistemic este o varietate de lupus, o boală care afectează sistemul imunitar prin atacarea ţesuturilor sănătoase din organism.

După ce a fost internată, Toni Braxton a făcut o declaraţie pentru site-ul TMZ.com, în care a precizat faptul că se va simţi mai bine, după câteva zile de odihnă.

„Vreau să le mulţumesc tuturor fanilor pentru sprijinul lor. Am câteva iritaţii provocate de lupusul de care sufăr şi ele mă vor ţine în spital pentru câteva zile. Vreau să lămuresc lucrurile, înainte să apară tot felul de zvonuri pe această temă: voi fi bine peste câteva zile şi sunt binecuvântată pentru că am o familie uimitoare care mă sprijină”, a declarat artista americană.

Lupus este o maladie cronică autoimunitară, care poate să afecteze orice parte a organismului, dar atacă în special pielea şi mucoasele. Boala este declanşată de o dereglare a sistemului imunitar care atacă celulele şi ţesuturile sănătoase, fiind caracterizată prin apariţia unor plăgi şi noduli ce distrug ţesuturile, lăsând cicatrice întinse, deformante.

Cântăreaţa şi compozitoarea americană Toni Braxton, în vârstă de 43 de ani, are în palmares şase premii Grammy şi a vândut peste 40 de milioane de discuri pe plan mondial. Cel mai recent album ai ei, „Pulse”, a fosat lansat în 2010.

Cântăreaţa americană a susţinut un recital în Capitală, în noaptea de Revelion 2012, în cadrul „Vanghelionului” organizat la Romexpo.