TONI GREBLĂ a demisionat: Nu mi-a solicitat nimeni să fac acest lucru. Nu sunt acuzat de prejudicii însemnate

Toni Greblă a demisionat, miercuri, din funcţia de judecător al CCR, după ce DNA a cerut aviz pentru arestarea şi trimiterea sa în judecată. Greblă a declarat că nu i-a cerut nimeni să plece de la CCR, dar a recurs la acest gest pentru a preveni "dificultăţile" care ar fi intervenit dacă nu ar fi luat o astfel de decizie.  

04 feb. 2015, 13:34
TONI GREBLĂ a demisionat: Nu mi-a solicitat nimeni să fac acest lucru. Nu sunt acuzat de prejudicii însemnate

Toni Greblă a demisionat din funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. Greblă şi-a prezentat demisia, miercuri, în Plenul CCR, Curtea constatând „presiuni exercitate asupra instituţiei constituţionale în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale prevăzute de Legea fundamentală”. 

După demisia de la CCR, Toni Greblă poate fi arestat în dosarul în care DNA îl cercetează pentru mai multe fapte de corupţie.

Nu mi-a solicitat niciun coleg sa fac acest lucru. În intreaga mea activitate in spatiul public de 25 de ani, am desfasurat o activitate reponsabilă, demnă, decentă si cred ca mi-am facut datoria, activitate apreciata de foarte multi cetateni si de institutii ale statului.

CITEŞTE ŞI Toni Greblă a demisionat de la CCR

Având în vedere evenimentele din ultima perioadă, am decis ca este mai bine, pentru a nu fragiliza si mai mult activitatea CCR, sa imi incetez mandatul. Am facut acest lucru pentru ca sunt un om responsabil si inteleg ce dificultăti ar interveni în perioada următoare daca nu as fi luat o astfel de decizie”, a declarat Toni Greblă.

Greblă a respins acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA. 

„Vreau sa adaug ca acuzatiile aduse în spaţiul public, înainte de a le cunoaste eu din dosar, mi-au creat un prejudiciu de imagine, dar tin sa va spun cu toata responsabilitatea ca eu nu am devalizat banul public, nu sunt acuzat de prejudicii insemnate. Nu am nicio contributie la interventia pe lângă vreo instituţie sau autoritate a statului in favoarea cuiva pentru a obţine un folos material”, s-a apărat Toni Greblă.