Toni Grecu s-a vindecat de Covid: „Nu puteam să merg la toaletă fără oxigen”

Toni Grecu s-a vindecat de Covid şi a povestit prin ce a trecut. Actorul nu a fost la Terapie Intensivă, însă a avut o formă destul de gravă a bolii. În a patra zi, a fost nevoit să meargă de urgenţă la spital, deoarece i-a crescut foarte mult temperatura.

16 feb. 2021, 10:07
Toni Grecu s-a vindecat de Covid: „Nu puteam să merg la toaletă fără oxigen”
Toni Grecu s-a vindecat de Covid

Toni Grecu

s-a vindecat de Covid. „N-am fost intubat, n-am fost la Terapie Intensivă, am avut o formă gravă, dar nu chiar atât de gravă. La un moment dat, ca să pot să respir, am avut nevoie de 10 l de oxigen. Din fericire, am depășit repede momentul, apoi lucrurile au evoluat spre bine și am fost externat!

Boala a evoluat din start foarte violent. În primele 3 zile am avut frisoane, transpirații masive și temperatură. Am zis că așa e boala și că o tratez acasă. Am urmat indicațiile medicului, doar că în ziua 4 de boală, am făcut temperatură 39 și am decis să merg de urgență la spital. În 3 zile, boala m-a destabilizat complet. Nu puteam să stau mai mult de 1 minut în picioare și nu puteam să merg la toaletă fără oxigen!

Am făcut furtună de citokine, am fost victima propriului sistem imunitar. Inflamarea plămânilor a fost determinată chiar de către sistemul meu imunitar. M-am trezit într-o situație incredibilă … Lupta cea mai mare a fost ca medicii să-mi pună în echilibru sistemul imuntat și pentru asta au folosit steroizi„, a povestit actorul.

Citeşte şi: Toni Grecu a fost externat: „Noaptea aceea de pomină de la Matei Balş e una încă complicată în mintea mea. Încă nu am decantat toate acele minute grele”

Toni Grecu s-a vindecat de Covid

Actorul se recuperează acum acasă și spune că învață să respire sigur, după atât de mult timp în care a depins de butelia cu oxigen.

Trebuie să se înțeleagă un lucru. Fiecare zi de stat acasă, cu frison și cu temperatură, înseamnă pierdea unei părți dintr-un plămân. Forma severă poate fi stăpânită doar dacă omul ajunge la spital din timp

După o săptămână de stat acasă, pot să spun că sunt ok, încerc să recuperez ce mi-a luat covidul. Acum nu mai depind de oxigen, pot să urc scările singur, sunt ok, fac kinetoterapie pentru plămâni, nici n-am știut că există.

 Practic, acum mă învață specialiștii să respir, mă învață cum trebuie să-mi expandez toracele, mă învață să-mi reobișnuiesc plămânul să ajungă la capacitatea pe care o avea înainte”, mai spune Toni Grecu, în emisiunea Vorbeşte Lumea, de la Pro TV.