Toni Iuruc aruncă bomba după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep: „Ştiu tot ce a făcut!”

Toni Iuruc a reacționat, după ce Simona Halep, fosta lui soție, a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj. Afaceristul crede că decizia este mult prea dură.

12 sept. 2023, 23:18
Toni Iuruc aruncă bomba după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep: „Ştiu tot ce a făcut!”
Toni Iuruc aruncă bomba după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep: „Ştiu tot ce a făcut!”

Toni Iuruc a reacționat, la scurt timp după ce ITIA a făcut anunțul despre suspendarea Simonei Halep, marți după-amiază. Decizia nu este definitivă, iar campioana de Grand Slam poate face apel la TAS în termen de 21 de zile. Dacă decide să se reîntoarcă în tenis, Simona va putea să joace din nou începând cu 6 octombrie 2026, când va avea vârsta de 35 de ani.

Citește și: Patrick Mouratoglou face acuzaţii grave după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani. „Un singur tribunal nu e controlat de ITIA”

Toni Iuruc, reacție inedită după sentința Simonei Halep

Toni Iuruc, fostul soț al Simonei Halep, crede că decizia luată de ITIA este mult prea drastică și o consideră nevinovată pe constănțeancă. Sportiva a anunţat că va face apel la Tribunalul Sportiv de la Lausanne şi că va apela la toate căile legale împotriva companiei care a produs suplimentul despre care susţine că a fost contaminat.

„Îmi pare foarte rău de Simona. Este o veste teribilă. Nu vreau să mă gândesc ce o fi în sufletul ei. Vă spun la modul cel mai serios că sunt foarte mirat de această suspendare, pentru că mi se pare prea drastică. Nu sunt specialist, nu mă pricep, nu o să spun că eu cunosc ceea ce înseamnă tot acest proces legat de dopajul Simonei. Nu mă pricep la aceste lucruri, dar mi se pare o decizie foarte, foarte dură. Gândiți-vă, patru ani de suspendare! Este ceva ce, fără să fiu expert, nu știu dacă vreun tenismen sau sportiv într-o situație similară a primit. Îmi aduc aminte de alți sportivi.

Au primit 10 luni sau 12 luni, dar patru ani mi se pare o decizie de o duritate dusă la extrem. Altfel nu am ce să să mai spun, pentru că nu pot să comentez legitimitatea acestei decizii, nu mă pricep. Vreau doar să spun că o susțin pe Simona, îmi pare foarte rău de ceea ce i se întâmplă. O cunosc, știu cât de mult a luptat pentru imaginea ei în tenis, pentru locul pe care ajuns, pentru dorința de a aduce rezultate și de a face onoare României. Eu am văzut-o antrenându-se la 40, 50 de grade. Este un om care și-a dedicat toată viața tenisului”, a spus Toni Iuruc, potrivit Fanatik.

ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani. Potrivit reprezentanților instituției, Simona Halep ar fi încălcat Programul Anti-Doping, prin depistarea în organismul acesteia a substanței interzise roxadustat. Al doilea „cap de acuzare” se referă la iregularitățile din pașaportul său biologic.

„Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

– prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open
– folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep. Tribunalul a ascultat argumentul Simonei Halep, că un supliment ar fi fost contaminat, dar asta nu ar fi putut determina volumul de roxadustat prezent în proba pozitivă”, se arată în comunicatul ITIA.

Citește și: Ilie Năstase, Andrei Pavel şi George Cosac, primele reacţii după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. „Dacă era americancă nu avea parte de acest tratament”