Patrick Mouratoglou face acuzaţii grave după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani. „Un singur tribunal nu e controlat de ITIA”

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep în perioada în care românca a fost depistată dopată şi cu iregularităţi în paşaportul biologic, susține că fosta lui elevă nu a greșit intenționat și pornește un război total împotriva ITIA.

12 sept. 2023, 21:09
Patrick Mouratoglou face acuzaţii grave după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani. „Un singur tribunal nu e controlat de ITIA”
Patrick Mouratoglou face acuzaţii grave după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani. "Un singur tribunal nu e controlat de ITIA"

Patrick Mouratoglou face acuzaţii grave după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani. ITIA a făcut anunțul marți după-amiază, dar decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la TAS în termen de 21 de zile.

Citeşte şi: Simona Halep, prima reacţie după suspendarea de patru ani. Apel la TAS şi acţiune în instanţă

„Nu îmi vine să cred ce decizie a luat astăzi ITIA în cazul Simonei. Sunt extrem de șocat, și am fost pe durata întregului an, de metodele și de comportamentul unei organizații care ar trebui să trateze jucătorii în mod egal și să lupte pentru stabilirea adevărului. Iată ce vreau să spun:

1. Știu cât de integră este Simona și nu am niciun dubiu. Nu a luat niciodată vreo substanță interzisă.

2. Am stat alături de ea pe durata celor două zile de audieri și NU ÎMI VINE SĂ CRED că Tribunalul a ajuns la această decizie în urma dovezilor și a argumentelor prezentate

3. ITIA a fost nedreaptă pe durata procesului, iar acest lucru este total inacceptabil.

4. Sper ca Simona să aibă succes la TAS. E singurul tribunal care nu este controlat de ITIA.

Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei și nu cred că au tratat-o într-un mod acceptabil. Sper ca WTA, ATP și PTPA vor face tot ce pot pentru a schimba un sistem care distruge carierele jucătorilor nevinovați”, a transmis Patrick Mouratoglou.

Citeşte şi: Simona Halep, suspendată patru ani! Comunicat oficial al Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului. Singura cale de atac este la TAS