Tony Blair a făcut AVERE COLOSALĂ de când nu mai este prim-ministru. Află cât a câştigat

Afacerile realizate de fostul premier britanic Tony Blair după ce a părăsit şefia executivului de la Londra, în anul 2007, i-au adus venituri de circa 13 milioane de lire sterline (echivalentul a 15,6 milioane de euro), scrie luni cotidianul The Guardian, citând Registrul britanic al Comerţului (Companies House), instituţia publică ce ţine evidenţa companiilor britanice.

RomaniaTV.net
06 ian. 2014, 18:14
Tony Blair a făcut AVERE COLOSALĂ de când nu mai este prim-ministru. Află cât a câştigat

După ce a ieşit din politică, Blair s-a implicat în diferite activităţi remunerate, precum acordare de consultanţă unor guverne, dar şi societăţii de investiţii JP Morgan, şi a susţinut numeroase discursuri plătite în mai multe ţări. Potrivit The Guardian, fostul premier a insistat că nu doreşte să ajungă „super bogat” şi susţine că o parte din câştigurile sale sunt direcţionate către acţiuni filantropice, cum ar fi unele proiecte de dezvoltare în Africa.

În ciuda acestor afirmaţii, după ce a devenit unul dintre oratorii cei mai bine plătiţi în întreaga lume, unde se deplasează cu avionul său particular, Blair a fost adesea criticat pentru stilul său de viaţă. Printre proprietăţile sale se mai numără o reşedinţă londoneză în valoare de milioane de lire sterline şi o casă de vacanţă pe care a cumpărat-o cu 5,75 de milioane de lire sterline.

Printre datele publicate de The Guardian figurează şi cele privind compania Windrush Ventures, una dintre societăţile deţinute de Blair şi al căreia obiect de activitate este oferirea de „servicii de gestiune”, aceasta înregistrând anul trecut un profit de aproape 2 milioane de lire sterline. Dar biroul lui Blair afirmă că aceste cifre nu reflectă veniturile reale ale fostului premier, întrucât cu respectivele sume „sunt plătite cheltuielile operative ale activităţilor globale desfăşurate de grupul Tony Blair”.