Top 10 lucruri pe care sa NU le uiti cand pleci in concediu

Sezonul concediilor e in toi, ceea ce inseamna ca in curand iti vei umple masina cu bagaje si cu intreaga familie si vei porni la drum ca sa descoperi locuri noi si sa te umpli de energie si buna dispozitie. Chiar daca plecarea consta in cateva zile in tara sau 1-2 saptamani in afara tarii, trebuie sa fii pregatit pentru tot ce implica o deplasare cu familia, ca sa eviti situatiile care iti pot genera mult stres.

RomaniaTV.net
09 aug. 2018, 19:59
Top 10 lucruri pe care sa NU le uiti cand pleci in concediu

Cu totii ne concentram pe bagajul principal (haine, incaltaminte, cosmetice, doctorii, etc) insa inca sunt cateva lucruri foarte importante pe care de cele mai multe ori trebuie sa le iei cu tine si pe care daca nu le ai, practic e ca si cum o buna parte din concediul tau poate fi ratat. Acestea te vor ajuta sa iti aduni amintirile, sa mentii oamenii fericiti, sa eviti situatiile frustrante si in general sa ajute ca totul sa mearga ca uns.

Se intampla destul de des sa uitam de unele dintre ele, asa ca iata un top 10 ce sa nu uiti cand pleci la drum:

1 Umbrela sau pelerina pentru ploaie
Ce se intampla daca uiti: Orice eveniment in aer liber din concediul tau devine imposibil sau mizerabil daca nu esti echipat impotriva ploii.

Nimanui nu ii place sa stea in ploaie. Gandeste-te sa ai pentru toti membrii familiei echipament special (umbrele, pelerine, palarii de ploaie, etc). Arunca in portbagaj si cateva pungi mari de gunoi care va pot ajuta sa devina pelerine sau chiar paturi la un picnic in cazul in care este uda iarba.

2 Aparatul de fotografiat
Ce se intampla daca uiti: O sa ratezi ocazia de a capta amintiri speciale

Vrei sa ai o vacanta memorabila si parte din ea este sa aduni acele momente speciale pentru viitor, in fond cu asta ramai dupa un concediu: cu amintirile si cu imaginile sau filmarile. Daca esti plecat pentru mai mult timp, asigura-te ca ai luat si incarcatorul, bateriile reincarcabile si inca un card de rezerva pe care sa il pui in aparatul foto. Noaptea pui bateriile la incarcat si a doua zi o iei de la capat.

3. Actele de identitate
Ce se intampla daca uiti: Vei fi intors de la granita

In ziua de azi este obligatoriu sa pleci la drum cu actele de identitate ale fiecarui membru al familiei. Este obligatoriu ca un copil care iese din tara sa aiba pasaport, asa ca ocupa-te de aspect din vreme. Verifica si la tine cand expira pasaportul pentru ca nu vei fi lasat sa iesi din tara daca sunt mai putin de 6 luni intre data cand pleci si data cand iti expira pasaportul. Practic, aceste documente sunt vitale daca vrei sa pleci.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.