Top 4 motive în plus să mănânci mai multe legume

O dietă bazată în special pe legume şi pe mai puţină carne este adoptată de tot mai mulţi oameni. În vreme ce dietele vegetariene şi vegane sunt definite pe ceea ce exclud, o dietă bazată pe legume este definită pe ceea ce include – o mulţime de legume. Asta înseamnă un consum din ce în ce mai mare de legume, fructe, fasole, mazăre, linte, cereale integrale, nuci, alune şi seminţe în loc de carne şi alimente procesate. Ai nevoie de mai multe motive pentru a adopta dieta bazată pe legume?

RomaniaTV.net
23 nov. 2015, 09:47
Top 4 motive în plus să mănânci mai multe legume

Iata top 4 motive in plus sa mananci mai multe legume.

1. Sunt benefice pentru sanatate

Mai multe studii au demonstrat ca un consum de alimente sarace in grasimi, o dieta bazata pe legume impreuna cu schimbari ale modului de viata nu doar ca opresc dezvoltarea bolilor de inima insa si inverseaza procesul. Alte cercetarii au aratat ca vegetarienii au un risc mai mic de a dezvolta diabet si de a se confrunta cu tensiune arteriala ridica.

Citeşte şi  Iată care sunt legumele care te scapă de tuse

In schimb, o alimentatie bazata pe care (de vita, porc, miel) este asociata cu cresterea riscului de a dezvolta cancer si boli cardiovasculare. Tocmai de aceea, Scoietatea Americana de lupta impotriva cancerului recomanda o dieta bogata in legume pentru prevenirea imbolnavirii de cancer. Iar un nou studiu a stabilit ca dieta formata in cea mai mare parte din carne cauzeaza dezvoltarea unor bacterii in tractul gastrointestinal care produc un component ce poate creste riscul de ateroscleroza.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.