Top 5 cele mai mari greşeli de îngrijire care te îmbătrânesc

Femeile apelează la numeroase trucuri de îngrijire a pielii. Folosesc diferite produse, exfoliante și măști, de cele mai multe ori, fără să ceară sfatul unui specialist. Cumpără produse despre care au citit pe Internet sau pe care le-au văzut în reclamă. Însă, asta nu garantează că li se potrivește tenului.

RomaniaTV.net
10 aug. 2016, 08:07
Top 5 cele mai mari greşeli de îngrijire care te îmbătrânesc

Din păcate, aceste produse pot face mai mult rău. Pe de altă parte, lipsa timpului și oboseala le fac să uite de anumiți pași esențiali în îngrijirea pielii și prevenirea îmbătrânirii. Iată care sunt cele mai des întâlnite greșeli de îngrijire care te îmbătrânesc.

Ce se întâmplă dacă demacherea nu este corespunzătoare

Există credința că dacă nu folosești machiaj, nici curățarea nu este obligatorie. Este total greșit. Trăim într-un mediu poluat și, chiar dacă nu folosim machiaj, pe parcursul zilei pielea noastră devine încărcată de praf, impurități și radicali liberi. Este esențială demachierea atât dimineața, cât și seara.

„Dacă tenul nostru nu este curat, impuritățile vor bloca porii, vor accelera formarea ridurilor, iar produsele de hidratare nu vor avea efectul scontat. Tonifierea este la fel de importantă după demachiere deoarece reface ph-ul pielii”, spune Nicoleta Ion, Trainer Repechage Romania.

Săpunurile nu sunt bune pentru curățarea tenului

Aceste produse au ph alcalin ceea ce înseamnă că deshidratează foarte tare. „Atunci când folosim săpunul pentru curățarea tenului înlaturăm stratul hidrolipic de la suprafața pielii, care formează o barieră împotriva radicalilor liberi.

În felul acesta tenul nostru se usucă, se subțiază și apar riduri de deshidratare”, adaugă Nicoleta Ion. Pentru persoanele care nu agreează textura cremoasă a unor demachiante există varianta de demachiant sub formă de spumă. Consistența spumoasă în contact cu apa curăță blând pielea, fără să o agreseze.

Citeşte şi  Ten perfect, fără puncte negre şi pete solare, în numai 30 de minute

Ce se întâmplă dacă exfolierea este excesivă

Produsele pentru exfoliere sunt necesare pentru a înlătura celulele moarte. Dar folosind aceste produse în exces obținem efectul invers, adică subțiem epiderma, provocăm iritații și riduri de deshidratare. Celulele pielii se regenerează o dată la 28 de zile, prin urmare o exfoliere profundă se realizează o dată pe lună. Există produse care se pot folosi mai des, cu o concentrație mai mică de ingrediente active, iar peelingurile pe bază de acizi se folosesc întotdeauna sub îndrumarea unui specialist.

Hidratarea greșită

Pentru că ne găsim destul de greu un produs de hidratare care să ne satisfacă complet, atunci când îl găsim nu mai putem renunța la el. Pielea însă se schimbă în fiecare anotimp și are nevoi diferite în funcție de anotimp. De exemplu, vara folosim produse cu o consistență mai ușoară, mai light, iar iarna cu o consistență mai grasă. Un alt factor important este vârsta.

Pielea evoluează odată cu vârsta. La 25 de ani folosim o cremă ușor hidratantă pe bază de apă, la 35 de ani acea crema nu mai este suficientă și, astfel, apar primele riduri. Odată cu trecerea timpului încetinesc și procesele de regenerare a pielii și încep să apară carențe de vitamine. De aceea, este important să folosim produse adecvate vârstei noastre și problemelor cu care ne confrutăm.

Cât de periculoasă este lipsa de protecție UV

Deși nu ne putem imagina viața fără soare, acesta este un dușman al pielii. Protecția UV este primordial și avem mare nevoie de ea. Razele UVA accelerează îmbătrânirea pielii penetrând până în derm și rupând fibroblaștii care sunt responsabili cu producția de colagen.

Razele UVB provoacă arsuri la suprafața pielii și favorizează hiperpigmentația. De aceea, este esențial să ne expunem la soare într-un mod cât mai responsabil și folosind produse cu SPF cât mai ridicat atât pentru piele, cât și pentru păr.

Citește și despre miopia la copii AICI