Top 6 remedii care luptă împotriva constipaţiei

Fiecare dintre noi a fost constipat măcar o dată în viață. Această afecțiune crează o stare permanentă de disconfort. Iată cum poți scăpa de ea cu ajutorul remediilor naturiste.

RomaniaTV.net
01 nov. 2016, 10:42
Top 6 remedii care luptă împotriva constipaţiei

Ulei de măsline extravirgin

Unul dintre remediile excelente împotriva constipației este uleiul de măsline extravirgin. Iată în ce constă tratamentul cu acest aliment: dimineața, musai pe stomacul gol, se ia o linguriță de ulei de masline extravirgin.

Stafidele

Și stafidele te pot ajuta să scapi de constipație. În acest sens, pune seara la înmuiat vreo 20 de stafide într-o ceașcă cu apă. Dimineața, imediat după ce te trezești, trebuie să mănânci stafidele și să bei apa în care acestea au stat. În scurt timp, constipația va fi doar o urâtă amintire.

Apa

Cea mai ușoară metodă (și la îndemână) pentru a nu mai fi constipat este să bei 8 pahare de apă călduță pe zi.

Citeşte şi  Adevărat sau fals despre CONSTIPAŢIE

Semințe de in

Semințele de in îți pot fi de ajutor în cazul constipațiilor persistente și frecvente. Râșnește semințe de in. Adaugă o linguriță de semințe de in în 100 de ml de iaurt de băut, de două ori pe zi (dimineața și seara). După două zile, cel mult trei, vei avea parte de rezultate excelente.

Bicarbonat de sodiu

O altă soluție pentru a scăpa de constipație o reprezintă bicarbonatul de sodiu. Pune o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă călduță. Așa vei scăpa rapid de această afecțiune.

Suc cu sfeclă

În plus, și sucul de sfeclă îi vine de hac constipaței. Ai nevoie de o sfeclă. O cureți și o tai cuburi. Pune-le într-un bșender și adaugă o linguriță de miere, 125 de ml de iaurt și o lingură de oțet de mere. Mixează-le bine și apoi consumă acest preparat.

Află ce alimente te pot constipa