TOP FORBES: Preşedintele rus Vladimir Putin este CEL MAI PUTERNIC OM de pe planetă

Vladimir Putin l-a detronat pe Barack Obama, devenind astfel cel mai puternic om de pe planetă, potrivit topului anual al celor mai puternici oameni din lume realizat de revista Forbes.

30 oct. 2013, 15:53

Lista anuală a celor mai puternici oameni ai lumii, ajunsă la a 5-a ediţie, l-a „coborât” pe locul al doilea, în clasamentul anul al celor mai puternici oameni din lume, pe Barack Obama, preşedintele Statelor Unite, care a condus clasamentul în 2012, scrie Forbes pe site-ul său.

Obama a fost „detronat” de preşedintele rus, Vladimir Putin, în acest clasament, potrivit România TV. Pentru şeful Casei Albe, anul acesta a fost unul foarte greu, în care şi-a pierdut din influenţă confruntându-se cu o serie întreagă de probleme, între care criza financiară din Statele Unite, apoi cea din Siria, iar recent cu scandalul interceptărilor.

Citeşte şi Cel mai bogat arab a rupt legăturile cu Forbes, din cauza unei dispute privind topul miliardarilor

În topul celor mai puternici lideri ai lumii mai figurează secretarul general al Partidului Comunist din China, Papa Francisc, dar şi cancelarul german, Angela Merkel.

Citeşte şi TOP 100 cele mai influente personalităţi din lume: Lista din 2013 cuprinde 35 de femei şi 3 cupluri

Topul Forbes al celor mai puternici oameni din lume se află la cea de-a 5-a ediţie. Este un clasament în care sunt incluşi şefii de stat şi de guvern, finanţiştii, filantropii şi întreprinzătorii sau directorii executivi ai marilor corporaţii. În clasamentul din acest an figurează nu mai puţin de 17 şefi de stat care conduc ţări al căror PIB însumat se ridică la 48 de trilioane de dolari. Între aceştia se numără Putin, Obama şi secretarul-general al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping. 

Citeşte şi Singurul român în Topul Forbes al miliardarilor lumii

Forbes mai precizează că între marii întreprinzători şi directori de companii din actualul top figurează şi câţiva noi miliardari, ca nigerianul Aliko Dangote, fondatorul Dangote Group, precum şi Larry Ellison, de la Oracle.