Topul alimentelor care îţi STRICĂ somnul

Insomnia poate avea consecinţe negative asupra activităţii socio-profesionale, a vieţii familiale, dar mai ales asupra stării de sănătate, fizică şi mentală. O cercetare publicată în European Heart Journal care a urmărit mai mult de 50.000 de persoane timp de 11 ani și a scos în evidență faptul că cei care nu dorm suficient sunt mai predispuși la insuficiență cardiacă, o afecțiune care apare atunci când inima nu mai pompează suficient sânge în artere.

RomaniaTV.net
03 mai 2013, 13:31
Topul alimentelor care îţi STRICĂ somnul

În cazul în care nu suferi de alte afecţiuni, problemele cu somnul ar putea fi cauzate de alimentele pe care le mănânci la cină, scrie doctorulzilei.ro

1. Ciocolata amăruie

Ingredientul cheie din ciocolata neagră este cofeina care împreună cu alte ingrediente precum teobromina, fenetilamina şi anadamida, ea poate creşte ritmul cardiac, motiv pentru care nu este o idee bună să consumăm nici ciocolată neagră seara.

2. Mâncărurile grase

Alimentele grase şi grele va face stomacul să funcţioneze mai mult, atunci când sunt consumate înainte de culcare. Pizza, o mâncare des aleasă pentru cină, are un nivel mare de aciditate din cauza sucului de tomate şi poate provoca arsuri la stomac.

3. Carnea roşie şi alte proteine

Carnea roşie consumată seara nu va fi digerată bine şi va rămâne în stomac pe toartă perioada nopţii. Dacă nu puteţi renunţa la consumul de carne seara, o alternativă mai sănătoasă ar fi pieptul de curcan. Oricum, consumul de proteine noaptea nu este periculos atât timp cât este moderat.

4. Alimentele bogate în zahăr şi carbohidraţi

Dulciurile precum tortul de ciocolată, prăjiturile şi alte deserturi de acest gen pot cauza o creştere a nivelului de zahăr din sânge şi o desincronizare a nivelurilor de energie. Astfel, consumul înainte de culcare a alimentelor dulci şi bogate în carbohidraţi contribuie la formarea modelelor de somn neregulat.

5. Alimentele condimentate

Deşi mirodeniile aduc multe beneficii corpului uman, consumul lor la ore târzii poate fi periculos. Studiile au descoperit că alimentele condimentate provoacă deranjare la stomac, menţinându-ne în alertă în timpul nopţii.