Topul barurilor şi cluburilor din România. Cine încasează cei mai mulţi bani

În România funcţionează în momentul de faţă aproximativ 25.600 de baruri, cluburi sau localuri unde se servesc băuturi. Sunt entităţi care au declarat la Registrul Comerţului acelaşi cod care a permis funcţionarea clubului Colectiv din Capitală, unde au ars de vii aproape 200 de persoane.

04 nov. 2015, 07:26
Topul barurilor şi cluburilor din România. Cine încasează cei mai mulţi bani

Potrivit unui clasament realizat de ONRC pentru ECONOMICA.NET, în funcţie de situaţiile financiare pe anul trecut ale persoanelor juridice care au declarat ca obiect principal de activitate „baruri şi alte unităţi de servire a băuturilor”, liderul acestei pieţe este Starbucks (Amrest Coffee SRL), cu afaceri de 36,1 milioane de lei în 2014. Lanţul Starbucks, care include acum 12 cafenele, a intrat în România în aprilie 2007.

Urmează compania Opossum România SRL,un business de 19,3 milioane de lei. Opossum face parte din grupul Game World România, un mare operator de săli de jocuri electronice din ţară.

Citeşte şi Mărturii din ancheta privind incendiul: O persoană a încercat să arunce nişte bere pe stâlpul în flăcări

Al treilea cel mai mare operator de baruri şi cluburi din România după cifra de afaceri este Euphoria Pub SRL din Cluj, care operează unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Cluj.

Al patrulea cel mai mare business din industria barurilor şi localurilor este deţinut de familia Georgescu din Bucureşti (Valentin-Adrian şi Cristina). Este vorba despre Aristocrat RO SRL care a raportat în 2014 o cifră de afaceri în valoare de 11,8 milioane de lei.

Pe poziţia a cincea se află compania care operează clubul Calipso din Oradea, respectiv Sif Hoteluri SA, care a terminat 2014 cu o cifră de afaceri de 11,5 milioane de lei. Compania este deţinută de SIF Banat Crişana.