Topul celor mai bune tablete ieftine şi bune

Nu toate tabletele scumpe îşi justifică preţul sau se încadrează în buget, motiv pentru care, Playtech.ro a realizat un top 10 cu tablete ieftine şi bune.

RomaniaTV.net
23 apr. 2014, 08:46
Topul celor mai bune tablete ieftine şi bune

Atunci când vă aflaţi în căutarea unui smartphone sau a unei tablete, sunteţi bombardaţi cu sute de opţiuni, unele mai ieftine şi unele mai scumpe. Într-o lume ideală, ne-am cumpăra toţi cele mai scumpe modele de la Apple, Samsung, Asus şi alţii. În practică însă, aproape de fiecare dată, avem un buget limitat, context în care, suntem tentaţii să credem că vom fi predispuşi la multe compromisuri legate de următoarea noastră ,,jucărie”. Nu este deloc aşa. Secretul stă în a lua o decizie informată. Fiecare producător are în ofertă din ce în ce mai multe modele accesibile menite să satisfacă şi cei mai pretenţioşi utilizatori.

Pentru acest top, am plecat de la o limită de preţ superioară de maxim 1200 de lei. Cele mai multe dintre modele incluse au însă preţuri mult mai mici decât atât. Cu toate acestea, procesoarele sunt quad core, există şi câteva modele cu conectivitate 3G şi, nu în ultimul rând, calitatea construcţiei, în fiecare caz, este de invidiat. Înainte de orice, ne dorim tablete care arată foarte bine şi, din fericire, există multe modele ieftine care se încadrează în aceste specificaţii. Vizavi de dimensiune, avem doar tablete de aproximativ 8 inci, o valoare foarte confortabilă când vine vorba de manipularea cu o singură mână. Sistemul de operare, în fiecare caz, este Android.

1. ASUS Google Nexus 7 2013

Este imposibil să realizezi un astfel de top şi să nu incluzi cea mai recentă creaţie a celor de la ASUS realizată sub atenta supraveghere a gigantului din Mountain View. Partea bună este că a trecut deja ceva timp de la respectiva lansare, motiv pentru care, a doua generaţie de Nexus 7 este acum mult mai ieftină. Mulţi au clasificat-o ca fiind tableta perfectă. Are doar 290 de grame, un procesor quad core Spandragon S4 Pro la 1,5 GHz şi o cantitate de memorie generoasă de 2GB RAM.

Cel mai impresionant aspect din această ecuaţie este display-ul de 7 inci cu o rezoluţie nativă Full HD şi o densitate de pixeli de 323 PPI. Are două camere foto, de 5, respectiv 1,2 megapixeli şi un spaţiu de stocare de 16GB. Bateria de 3950mAh promite aproape 9 ore de autonomie. Include GPS. Vine preinstalată cu Android 4.3, dar puteţi actualiza cu uşurinţă sistemul de operare până la ultima versiune de KitKat. Preţul pentru acest gadget este de 1050 lei.

Citeşte restul topulor celor mai ieftine şi bune tablete pe Playtech.ro.