Topul celor mai sănătoase gustări

Între mese, suntem adesea tentați să ronțăim gustări care nu sunt prea prietenoase nici cu silueta, nici cu sănătatea. Îți propunem câteva sugestii de produse hrănitoare.

RomaniaTV.net
17 mart. 2016, 11:12
Topul celor mai sănătoase gustări

Gustările pline de calorii și de E-uri pot să saboteze din umbră chiar și cele mai sănătoase regimuri alimentare. În căutarea produsului ideal, este bine să le privilegiezi pe cele bogate în proteine (pentru construirea și menținerea masei musculare), cu un conținut scăzut de calorii, dar cu suficiente substanțe nutritive, pentru a-ți garanta energia de care ai nevoie până la următoarea masă.

Citeşte şi  Gustări sănătoase care ţin de foame

Iaurtul natural

Bogat în probiotice (bacterii care îmbunătățesc digestia și cresc imunitatea), iaurtul oferă și necesarul de calciu de care au nevoie oasele. Îl poți combina cu un castravete sau cu un fruct tăiat cubulețe.

Ciocolata neagră

Cacaua, principalul ingredient din această ciocolată, poate reduce tensiunea arterială la persoanele cu probleme și, în plus, este bogată în antioxidanți ce reduc colesterolul „rău”. Ciocolată neagră (3-4 cubulețe pe zi) reprezintă varianta sănătoasă a uneia dintre cele 2 gustări ale zilei.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro