Topul politicienilor din Parlamentul European: Câţi lideri PNL sunt din România şi câţi dintre ei sunt de la PSD

Site-ul politico.eu a făcut un top al celor mai importanți politicieni care au fost, în actualul mandat, în Parlamentul European. Ziariștii au plasat 40 de personalități între cei care au avut un rol determinant în politica europeană, fie ea pro-europeană, fie cea generatoare de euro-scepticism. Dintre cei 109 membri ai PE care au plecat înainte de finalul mandatului din forul european, 4 au ajuns președinți sau premieri în țările lor.

11 apr. 2019, 17:02
Topul politicienilor din Parlamentul European: Câţi lideri PNL sunt din România şi câţi dintre ei sunt de la PSD

”Cei 40 de parlamentari care au avut cel mai mare impact asupra celor mai importante dezbateri din ultimii cinci ani: respectarea statului de drept în blocul comunitar; transparența decizională; reglementarea piețelor; abordarea schimbărilor climatice, pentru a numi câteva.”, sunt criteriile luate în calcul de politico.eu pentru a stabili topul celor mai importanți 40 de europarlamentari.

”Această listă nu este una a legislatorilor pro-europeni. De fapt, mulți eurodeputați aleși au injectat o mare doză de euro-scepticism în discursul politic. Scopul nostru este de a-i alege pe cei care au exercitat o influență politică vizibilă, cei care au stabilit ordinea de zi și au ieșit în evidență dintre colegii lor, determinând tendințele atât în arena legislativă, cât și în dezbaterea politică a UE.

Citeşte şi Eşec pentru Kovesi la Bruxelles. Numirea procurorului şef european, amânată după alegerile europarlamentare

Unii din această listă au avut impact mai mult pentru ceea ce au făcut după ce au părăsit Parlamentul, decât pentru ceea ce au făcut în calitate de eurodeputați.”, mai precizează publicația citată.

Surprinzător sau nu, PNL, auto-intitulat ”singurul partid din România care contează în Europa”, nu are niciun reprezentant. De altfel, unicul eurodeputat din actuala legislatură care a prins topul celor mai importanți politicieni din Europa este de la…PSD! Premierul Viorica Dăncilă este pe locul 10, în fața, de exemplu, a lui Manfred Weber, văzut drept viitorul președinte al Comisiei Europene, liderul PPE.