Topul ţărilor cu cea mai bună infrastructură de net! România, printre ţările cu cea mai mare viteză de internet din Europa

România e află în topul ţărilor cu cea mai mare viteză de descărcare pe net din Europa Centrală şi de Est. Cu o viteză de 61,08 Mbps, este depăşită doar de Ungaria, Slovacia și Slovenia. 

RomaniaTV.net
25 sept. 2020, 09:32

Potrivit unui raport Worldwide Broadband Speed League 2020, întocmit de British Cable, România se află pe locul 26 din 222 de țări și regiuni cu o bună viteza de descărcare pe net. În top zece se alfă Lichtenstein (229.98 Mbps), Jersey, Andorra, Gibraltar, Luxembourg, Islanda, Elveția, Hong Kong, Monaco și Ungaria, scrie G4Media.ro. 

Primele cinci țări din lume pentru viteza lățimii de bandă sunt microstatele europene, favorizate de dimensiunile lor mici – ceea ce face mai ușoară deservirea întregii țări cu fibră optică de-acasă – și evident, de bogăția lor (unele dintre națiunile menționate mai sus sunt paradisuri fiscale).

Citeşte şi: EUROSTAT. România este pe primul loc în UE la numărul mare de elevi care îi revin unui învăţător

Top zece la nivel mondial continuă cu alte țări europene – Islanda și Elveția pe locul șase și șapte – și se termină cu Monaco, locul 9 şi Ungaria, pe locul 10.

Sudanul de Sud, a cărui viteză medie nu depășește 0,58 Mbps, câștigă recordul negativ. Alte națiuni care populează în partea de jos a clasamentului, precum Guineea Ecuatorială, Etiopia, se află și ele în Africa subsahariană. Somalia și Sudan.

În plus față de națiunile continentului african, cele mai tulburate țări din Orientul Mijlociu sunt cele mai slabe, cum ar fi Siria și Yemenul, care se clasează pe locul doi în ultimul loc.


loading...