Topul ţărilor cu cele mai ieftine beri. Pe ce loc se află România

Berea este una dintre băuturile preferate ale românilor mai ales pe perioada verii, dar aceștia au un șoc cultural când văd cât trebuie să plătească pe o halbă în city break-uri.
Filip Stan
14 apr. 2024, 01:11
Topul ţărilor cu cele mai ieftine beri. Pe ce loc se află România

Inflația ridicată și modificările Codului Fiscal au făcut ca berea să devină aurul din paharele românilor începând de anul trecut. TVA-ul pentru berea la draft a urcat de la 5% la 19%, aceasta fiind singura excepție în care băutura alcoolică mai avea aplicată această taxă.

În Minsk se găsește cea mai avantajoasă halbă de bere de pe întregul continent, cu un preț de puțin peste un euro. Deși în prezent este puțin dificil de călătorit, este un oraș pe care trebuie să-l adăugați pe lista de city break-uri, mai ales dacă vă plac halbele de bere la 1,05 euro.

Chiar la graniță cu România, în Moldova, veți găsi a doua cea mai accesibilă bere din Europa. Cu un preț mediu de doar 1,29 euro, oferta Chișinăului nu vă va rupe portofelul. Chișinăul este renumit pentru viața sa de noapte, cu o mare varietate de pub-uri și baruri, ceea ce înseamnă că veți găsi rapid un loc unde să vă bucurați de o bere rece.

După orașele de la graniță cu Rusia, care sunt mai puțin vânate de turiști datorită situației geopolitice, de află Baku din Azerbaidjan, Tbilisi din Georgia și capitala Armeniei, Erevan. Pentru aceste orașe, un pahar de bere are un preț de 1,35 euro, 1,69 euro și, respectiv, 1,83 euro.

Citeşte şi: Artista Maria Andreea vine cu un nou concept în România: Telenovelas Party. Soția lui Vali Bărbulescu organizează cel mai tare show latin. ”Vreau să ajungem în cât mai multe orașe din Romania, dar și la românii din străinătate”

Pe locul șase pe listă se află Sofia. În capitala Bulgariei, o halbă de bere costă în medie doar 1,93 euro.

Macedonia de Nord nu găzduiește doar al doilea cel mai mare număr de munți din lume, ci și locul unde o halbă de bere costă 1,93 euro.

Pristina din Kosovo și Sarajevo, capitala Bosniei și Herțegovinei, se află pe locurile opt și nouă pe listă, cu halbe de bere care costă 1,99 euro și, respectiv, 2,04 euro.

Pe ultimul loc – dar în continuare foarte accesibil – se află Praga. Halba de bere costă în medie doar 1,86 euro, ceea ce înseamnă că puteți vizita toate obiectivele turistice și că vă rămân bani pentru băuturi la sfârșitul zilei.

Oraşele cu cea mai scumpă bere la halbă

Pe primul loc se află Reykjavik. Având în vedere că Islanda este o țară insulară, nu este surprinzător faptul că berea este mai puțin accesibilă acolo decât în multe alte locuri – o halbă costă aproximativ 10,03 euro.

Țările nordice se află, de asemenea, în top 10, Oslo, Helsinki, Copenhaga și Stockholm ocupând locurile doi, trei, șase și, respectiv, nouă în clasamentul celor mai scumpe beri europene.

Pentru o bere plătesc mult și britanicii, unde prețul mediu al unei halbe de bere în Londra este de 7,57 euro – mai mare chiar și decât la Monaco, un loc de joacă celebru al super-bogaților, unde un pahar costă 7,47 euro.

Pe listă se mai află Parisul, Berna, capitala Elveției, dar și Dublin, în Irlanda. Nicăieri pe lista celor mai scumpe orașe nu există un preț mediu al berii mai mic de 6,50 euro.

Citeşte şi: Meniul de criză de la restaurantul lui Rică Răducanu. Cât te costă o porție de mici: „Pe unii îi servesc chiar eu”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!