Marcel Ciolacu nu acceptă înarmarea agenţilor ANAF cu pistoale: „Tragi după camioane, eşti John Wayne?”

Premierul Marcel Ciolacu, invitat miercuri seară în emisiunea lui Victor Ciutacu, a afirmat că ”nu o să aibă nimeni niciun pistol” la ANAF, aşa cum a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

29 feb. 2024, 08:38
Marcel Ciolacu nu acceptă înarmarea agenţilor ANAF cu pistoale: „Tragi după camioane, eşti John Wayne?”

Marcel Ciolacu a fost întrebat miercuri, în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, dacă inspectorii ANAF vor avea pistol, după ce o iniţiativă în acest sens a fost propusă de ministru Finanţelor, Marcel Boloş.

“E o prostie şi rămâne o prostie. Dacă te duci într-un control, undeva, suni Poliţia, Jandarmeria. Asta nu de astăzi, ci de când s-a înfiinţat. Astăzi s-a descoperit această tâmpenie. Cineva şi-a dorit să aibă pistol, de la ANAF. Nu o aibă nimeni niciun pistol. Au probleme, cer suport de la Jandarmerie şi de la MAI. Tragi după camioane, eşti John Wayne?”, a afirmat premierul.

Ministerul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţase că inspectorii antifraudă din cadrul ANAF vor avea dreptul să poarte arme.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, luni, că inspectorii ANAF vor fi înarmaţi pentru a putea face faţă provocărilor din timpul misiunilor.

Citeşte şi: George Simion a declarat în SUA că a fost arestat în România pentru promovarea adevărului. Liderul AUR, desfiinţat după vizita în America VIDEO

Acesta a explicat în ce context ar avea nevoie un inspector antifraudă să poarte armă. „În momentul în care confiscă anumite bunuri, pentru că ele provin din activităţi economice ilicite, atunci se pot produce anumite situaţii neplăcute care pot duce şi la utilizarea… Gândiţi-vă la situaţia în care trebuie confiscat un bun şi reacţia pe care o poate avea proprietarul acelui bun din perspectiva relaţiei cu inspectorul antifraudă „, a declarat Boloş.

Ministrul Boloş a precizat că decizia privind militarizarea Direcţiei Antifraudă Fiscală este una care va fi implementată în timp şi nu de îndată, întrebat dacă inspectorii antifraudă fiscală ştiu să folosească o armă.

„Nu discutăm de o decizie pe care o luăm de îndată, este o decizie pe care o implementăm în timp şi pe care, împreună cu sprijinul MAI, urmează să o punem la punct, ei fiind cei care eliberează certificatul de port-armă. Şi, din acest punct de vedere, credem că lucrurile trebuie să se aşeze într-o normalitate”, a mai declarat Marcel Boloş.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu, anunţ surprinzător despre cursa pentru Cotroceni. „De ce trebuie neapărat să candidez?”

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu a dezvăluit cine este „Mirel din Turnu Măgurele” în politică. „Se pricep la toate şi nu vin cu nicio soluţie!”

Citeşte şi: EXCLUSIV / Marcel Ciolacu a anunțat candidatul PSD pentru Primăria Capitalei: „Unica persoană care și-a asumat”. Cum îl trimite premierul pe Nicușor Dan acasă. Sebastian Burduja, candidatul PNL în cursa electorală

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu vrea o femeie în deschiderea listei pentru alegerile europarlamentare. „Dacă doamnele ar fi încurajate mai mult, economia ar creşte cu 25%”