Tora Vasilescu, îngenuncheată de moartea surorii mai mici: „Mi-aş dori doar să pot uita durerea pierderii ei sau măcar să pot să o accept”

A împlinit recent 72 de ani, dintre care peste 40 petrecuţi pe scenă. E una dintre actriţele care au intrat încă de la începutul carierei în sufletele publicului şi au rămas acolo, fiind de neînlocuit. Din păcate, viaţa Tora Vasilescu a fost marcată de drame teribile.

27 mart. 2023, 14:55
Tora Vasilescu, îngenuncheată de moartea surorii mai mici: „Mi-aş dori doar să pot uita durerea pierderii ei sau măcar să pot să o accept”

Tora Vasilescu s-a născut în Constanța, într-o familie deloc înstărită, și a crescut în Tulcea. A fost îngrijită de bunici, mama ei fiind singura care aducea bani în familie. Tora Vasilescu şi-a pierdut tatăl din copilărie. Mama ei s-a recăsătorit și i-a mai făcut trei frați. Despre tatăl ei nu a aflat prea multe niciodată. Nu a putut să-şi întrebe mama.

Mamei i-au murit toți cei trei soți cu care a făcut patru copii. Și nu vreau să-i provoc alte suferințe întrebând-o despre tată. Ea, muncitoare, frumoasă foc, a lucrat câțiva ani cît a fost singură, după ce a murit tatăl meu, iar pe mine m-a dus pentru o perioada la bunici. S-a căsătorit apoi de încă două ori. Lui Wagner, cel de-al doilea soț, îi făceam eu morfină, când aveam 14-15 ani, dar uneori mai uităm și eu, și apoi alergam înnebunită pe la farmacii să iau rețeta.

Citeste si Tora Vasilescu, sedată de fostul iubit: „Un îngeraş m-a îndemnat să fac asta şi am scăpat”. Dezvăluiri şocante despre marea actriţă a României

Câteodată mi-e milă de mine ce copilărie am avut… Am fost un copil drăguț. Am făcut tot ce-am putut. Am plecat de foarte departe, dintr-o familie foarte săracă. Și poate trebuia să învăț mai mult, la mintea bună pe care am avut-o, în perioada de îndrăgosteala și fugareala hormonala“, a dezvăluit ea, în urmă cu ceva timp, pentru revista Tango.

Tora Vasilescu, devastată de pierderea prematură a surorii mai mici

Diferența de vârstă dintre Tora Vasilescu și frații ei, gemeni, e de 22 de ani. Iar sora ei era mai mică decât ea cu 13 ani. Din păcate, sora ei a murit din cauza unei boli genetice pe care a moştenit-o de la tata.

Sora mea avea o boală foarte gravă, moștenită pe linie paternă. Am mers la toți doctorii împreună. Acum am strâns bani din serial că să mergem în Brazilia, pentru că medicină clasică nu prea are soluții pentru ea, fiind sub tratament cu cortizon și scazindu-i imunitatea. Iar soții mamei, unul a murit pe stradă din cauza unui infarct, altul, de cancer“, a povestit, în trecut, actriţa.

Dispariţia prematură a surorii ei a afectat-o peste măsură. Trăieşte cu regretul că medicii nu au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-i salva sora.

Ce mi-aș dori, de ziua mea? Să pot uita durerea pierderii surorii mele mai mici, Hermini. Sau măcar să pot să accept ceea ce nu pot schimba! Era diagnosticată cu o boală autoimună”, a declarat ea, pentru fanatik.ro

Citeste si Tora Vasilescu suferă de o boală fără leac: „Am făcut de la camera hiperbarică până la tratamente medicamentoase”