Tora Vasilescu suferă de o boală fără leac: „Am făcut de la camera hiperbarică până la tratamente medicamentoase”

Tora Vasilescu suferă de o boală fără leac. Celebra actriţă a vorbit pentru prima oară despre problemele sale de sănătate, care de opt ani îi dau bătăi de cap. Nu a vrut să dezvăluie nimic până acum, pentru că se gândea că sunt persoane care nu vor înţelege.

30 sept. 2022, 09:07
Tora Vasilescu suferă de o boală fără leac: „Am făcut de la camera hiperbarică până la tratamente medicamentoase”
Tora Vasilescu suferă de o boală fără leac

Tora Vasilescu suferă de o boală fără leac. După lungi căutări și cercetări, actriţa a fost diagnosticată cu tinitus, afecțiune care nu are niciun leac, dar care are peste 142 de cauze. Mărturisește că, zi și noapte, aude un zgomot în urechi și în cap, care este foarte incomod. De fiecare dată, încearcă să îşi canalizeze atenţia spre alte lucruri.

Citeşte şi: Tora Vasilescu a răbufnit după ce a primit o factură uriaşă: „Eu am avut noroc că mi s-a pus un microfon în gură, dar bătrânele de pe strada mea ce fac? Îşi vor pune facturile în sicrie”

Tora Vasilescu suferă de o boală fără leac

Da, am o problemă care nu are leac! Se numește tinitus. Nu am vorbit niciodată până acum, dar citind și aflând că 30.000 de americani au boala și că… adică 1/3 din populație o are. Este un fel de sâsâit pe care îl auzi undeva în regiunea capului. Mă chinui și am exersat să îmi mut atenția pe altceva.

Acum opt ani am descoperit. Nu am vorbit până acum, pentru că nu poți să explici altuia care nu a trecut prin așa ceva. Eu cunosc foarte multe persoane, că vorbim, intri în legătură cu ele. Și am studiat pe internet și la doctori. Am făcut tot ce se știe.

A glumit un medic și mi-a zis că preferă să taie nervul acustic ca să nu mai auzi, dar nu este o problemă de ureche. Mi s-a spus de către domnul doctor profesor Constantin Dulcan că la tezele de doctorat s-au descoperit 142 de cauze. Este un fel de ecou, care în creier se întâmplă. Este setat într-un fel așa.

Pot fi foarte multe motive. De la stres, poate și atâtea texte pe care le-am învățat. Am auzit și de actori care au avut probleme mai grave cu memoria. Acum asta este problema. În ultimul timp am făcut și antrenamente neuronale la un centru. Tot ce este noutate îți dă un imbold. Dar noi suntem placebo. Depinde creierul tău ce acceptă că este adevărat. Foarte multă lume se chinuie, da nu are sens să mai caute. Nu există încă tratament.

Am făcut de la camera hiperbarică, sub presiune, tratamente medicamentoase. Mai nou am citit că este o problemă de inflamare a creierului. Acum aud țiuitul. Sunt pe internet sute de melodii pe anumită frecvență, știu să fac meditație. Enorm de multe știu despre treaba asta. Dar totul depinde de la caz la caz.

Unii îl suportă mai ușor, se obișnuiesc cu el. Nimeni nu crede, nimeni nu știe cum e. Imaginați-vă ce energie trebuie să am să mă concentrez mereu să mut atenția pe altceva. Îmi las televizorul deschis sau radio. Citesc. Mă bucur de viață cât pot„, a declarat Tora Vasilescu, pentru Fanatik.ro.