Tornadele fac prăpăd. Morţi şi răniţi în sudul SUA. Furtunile se îndreaptă spre Georgia şi Alabama GALERIE FOTO VIDEO

Tornadele au lovit mai multe state americane din sudul ţării. Vânturile puternice au produs pagube materiale importante, dar s-au soldat şi cu pierderi de vieţi omeneşti.

RomaniaTV.net
24 feb. 2016, 12:44

Cel puţin trei oameni au murit şi aproximativ 30 au fost răniţi de puternicele tornade care au afectat sudul SUA. În statele Mississippi şi Florida mai multe locuinţe şi clădiri de birouri sau magazine au fost distruse.

Moartea celor trei persoane a survenit după ce tornadele au lovit casele mobile în care aceştia locuiau, în Louisiana şi Mississippi, au informat autorităţile din statele respective. În Louisiana, 90% dintre locuinţe au fost distruse, au informat serviciile de urgenţă, informează presa americană.

Citeşte şi Mississippi şi Alabama, răvăşite de tornade VIDEO

Miercuri, meteorologii au informat că furtunile vor lovi Alabama şi Georgia. Guvernatorul din Louisiana John Bel Edwards, a afirmat că „s-a produs un mic miracol” pentru faptul că nu şi-au pierdut viaţa mai multe persoane din cauza caselor mobile în care locuiau şi care au fost lovite de furtună.

Cel puţin 30 de persoane au fost transportate la spital, fiind rănite şi având nevoie de îngrijiri medicale.

O tornadă s-a produs şi în nordul Floridei, în oraşul Pensacola, a mai transmis serviciul de meteorologie. Presa locală a informat că trei clădiri dintr-un complex de locuinte au fost grav avariate şi că mii de oameni au rămas pe întuneric din cauza avariilor produse de furtună la cablurile de electricitate.