„Torţionarul câinilor” din Ucraina, condamnat la 4 ani de închisoare

Un student în vârstă de 19 ani din Ucraina, acuzat că a torturat și ucis peste 9 câini fără stăpân, a fost condamnat de justiția ucraineană la 4 ani de închisoare.

RomaniaTV.net
14 iun. 2012, 17:22
„Torţionarul câinilor” din Ucraina, condamnat la 4 ani de închisoare

Alexei Vedula obișnuia să arunce pui de căței pe șinele de tren și să îi privească în timp ce trenul trecea peste trupurile lor. Alteori, studentul tăia cozile și labele câinilor, apoi le spintecă burțile și le scotea ochii. Alexei și prietenii săi filmau aceste atrocități și le publicau pe un site rusesc, unde discutau și despre noi metode de tortură. Potrivit presei ucrainene, Alexei Vedula ar fi torturat și ucis în aceste moduri peste 100 de câini fără stăpân. Cazul, devenit public la finele anului trecut, a creat un văl de proteste naționale și internaționale cu privire la aceste practici deloc singulare înregistrate în Ucraina.
 
Unul dintre prietenii studentului, care a distribuit pe Internet imaginile teribile ale torturilor la care erau supuse animalele, a fost la rândul sau condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.
 
Organizația VIER PFOTEN salută decizia justiției ucrainene de a-l pedepsi pe cel care a ucis și torturat animale în mod intenționat.

„Speram că această condamnare să aibă un efect de descurajare pentru oricine ar mai vrea să facă așa ceva. Cu-atât mai mult cu cât acest student nu este singurul care comite astfel de crime, iar uciderea câinilor este organizată că un fel de activitate sportivă pe Internet”, a declarat dr. Amir Khalil, coordonatorul Proiectului Ucraina al VIER PFOTEN.
 
Fundația VIER PFOTEN derulează, începând din luna aprilie, un program de sterilizare la scară largă a câinilor fără stăpân din marile orașe ucrainene, cu scopul de a rezolvă în mod eficient și sustenabil problemă câinilor fără stăpân, dar și pentru a convinge autoritățile locale să renunțe la campaniile de ucidere în masă a câinilor fără stăpân în pregătirea Campionatului European de Fotbal 2012. La acest proiect participă și medicii și tehnicienii veterinari ai VIER PFOTEN România.  

În ultimele luni, echipele VIER PFOTEN, care acționează în prezent în 4 mari orașe ucrainene, au descoperit adeseori câini uciși în bătaie sau otrăviți, așa cum demonstrează fotografiile introduse în clipul de mai jos.

ATENŢIE IMAGINI ŞOCANTE