TORTURĂ primitivă la mall-ul din Nairobi: Ochi scoşi, unghii smulse, bărbaţi castraţi, cadavre în cârlige

Detalii înfiorătoare despre masacrul comis de comandoului islamist Al-Shabab, săptămâna trecută, la un mall din Nairobi ies la iveală. Poveştile dezvăluite de către trupele de securitate kenyene descriu torturile cumplite pe care le-au îndurat oamenii nevinovaţi atacaţi de terorişti.

27 sept. 2013, 14:21

Soldaţii kenyeni care au pus capăt, după patru zile, asaltului comandoului teroriştilor Al-Shabab asupra mall-ului Westgate din Nairobi au povestit ce au găsit după masacrul oamenilor nevinovaţi comis de terorişti.

Trupele kenyene au dat detalii despre metodele de tortură folosite de către terorişti, metode ce par rupte din Evul Mediu. Ei au povestit că au găsit cadavre de copii cu cuţitele încă înfipte în ele în frigiderele industriale din complex. De asemenea, au găsit bărbaţi castraţi de terorişti, cu unghiile şi chiar degetele de la membre smulse cu cleştele, scrie Daily Mail. 

Citeşte şi ULUITOR: Un băiat de 4 ani şi-a salvat familia de un terorist şi l-a făcut să-şi ceară şi iertare

Alte cadavre erau dezmembrate, aveau ochii scoşi şi unele dintre acestea erau înfipte în nişte cârlige prinse în tavan, asemănătoare celor de măcelărie în care se agaţă carcasele animalelor sacrificate.

La rândul lor, medicii care au participat la operaţiunile de salvare, precum şi specialiştii legişti au descris modul înfiorător în care au putut fi mutilate unele dintre victimele teroriştilor. „Le-au scos ochii, le-au tăiat urechile şi nasul. Le luau mâinile şi le tăiau ca pe un creion în ascuţitoare, apoi îi puneau să îşi scrie numele cu sângele lor. A fost multă durere aici„, a povestit unul dintre poliţiştii care s-au luptat cu teroriştii şi care spune că are acum nevoie de consiliere psihologică pentru că este traumatizat de ce-a văzut.

Citeşte şi Interpol a emis mandat de arestare pe numele Văduvei Albe, responsabila cu atacul terorist din Nairobi

În timpul luptelor dintre forţele de securitate kenyene şi teroriştii din gruparea Al-Shabab, ostaticilor li s-a tăiat gâtul de la o ureche la cealaltă şi au fost aruncaţi urlând din balcoanele de la al treilea etaj al mall-ului. „Am văzut multe lucruri rele în viaţa mea, dar acesta (atacul de la mall, n.r.) mă va bântui toată viaţa„, a spus un alt militar din trupele kenyene, relatează Daily Mail. 

Pe de altă parte, cei mai mulţi dintre teroriştii răpuşi de trupele kenyene au fost descoperiţi „făcuţi scrum”, după ce „tovarăşii” lor le-au dat foc în încercarea de a le ascunde identitatea.

Un sfert din clădire a fost distrusă în timpul luptelor dintre terorişti şi poliţiştii kenyeni. Sub ruine se crede că s-ar afla şi cadavrele celor 71 de civili daţi dispăruţi de către Crucea Roşie din Kenya. Detectivii ajutaţi de FBI şi de Poliţia Metropolitană nu au intrat încă în această zonă, pentru că ar mai putea fi explozibili nedetonaţi. Specialiştii estimează că abia peste o săptămână s-ar putea afla cine şi ce se află acolo.

Între 10 şi 15 terorişti au luat cu asalt mall-ul Westgate din Nairobi, sâmbăta trecută. Oficialităţile kenyene au informat că cinci atacatori au fost ucişi, iar zece se află în custodia autorităţilor.