Tot ce ştiai despre carnea la grătar este GREŞIT. Vezi de ce este la fel de TOXICĂ precum GAZELE DE EŞAPAMENT

Publicat: Duminică, 12 Ianuarie 2014 13:28 // Actualizat: Luni, 13 Ianuarie 2014 13:51 // Sursa: romaniatv.net

Dacă vă place să organizaţi din când în când un grătar cu prietenii sau ţineţi o dietă pe bază de carne la grătar, medicii vă dau un avertisment îngrijorător. Carnea friptă este la fel de toxică precum gazele de eşapament. Oamenii de ştiinţă au descoperit că ea conţine substanţe de sute de ori mai toxice decât se credea.

Medicii şi nutriţioniştii desfiinţează mitul potrivit căruia carnea la grătar este sănătoasă pentru organism. Asta după ce oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Oregon au descoperit compuşi noi generaţi de anumite reacţii produse de carnea arsă pe grătar. Iar aceşti compuşi sunt de sute de ori mai toxici decât cei cunoscuţi până acum. Prin comparaţie, s-a descoperit că în carnea preparată la grătar se regăsesc substanţe aflate în compoziţia gazelor de eşapament emise de automobile.

Cauza pentru care o friptură la grătar poate fi la fel de nocivă ca o "gură" zdravănă de gaze de eşapament o reprezintă grăsimea topită care se scurge din carne pe cărbuni sau lemne şi apoi se întoarce în carne sub formă de fum toxic, care poate avea efecte severe asupra corpului şi poate provoca apariţia unor boli grave.

În plus, nutriţioniştii dărâmă şi ei mitul fripturii la grătar recomandate în toate dietele, subliniind că aceasta duce la apariţia celulitei.

Singurele tipuri de grătar care nu pun sănătatea în pericol sunt rotisorul sau grătarul cu rezistenţă electrică.

Sfatul medicilor este să consumaţi carnea preparată la grătar alături de varză albă cu lămâie pentru a reduce riscul apariţiei de cancer la stomac sau colon.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 ian 16:24
...la grătar alături de varză albă cu lămâie pentru a reduce riscul apariţiei de cancer la stomac sau colon. Citeste mai mult pe RTV.NET
...
12 ian 20:32
Răspunde | Votează email 1 email
argus
Corect articol! Stramosii nostri timp de mii de ani au mancat carne la frigare neavand aragaze sau cuptoare cu microunde si drept urmare au murit toti!! :))))
12 ian 13:52
...Carnea friptă este la fel de toxică precum gazele de eşapament. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
12 ian 13:30
... Dacă vă place să organizaţi din când în când un grătar cu...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H