Tot ce trebuie să știi despre cum se fierb ouăle de Paște. Trucul la care poți apela ca să păstrezi culoarea intensă

Mai sunt doar câteva săptămâni până la Paște și ar trebui să știm cu toții secretul despre cum să vopsim ouăle astfel încât să nu crape, iar culoarea să rămână intensă.
Filip Stan
14 apr. 2024, 11:41
Tot ce trebuie să știi despre cum se fierb ouăle de Paște. Trucul la care poți apela ca să păstrezi culoarea intensă

Cum se fierb ouăle de Paște. Secretul pe care trebuie să-l știi când le vopsești. Nu e greu deloc, dar trebuie să citiți cu atenție toți pașii de urmat.

Tot ce trebuie să știi despre cum se fierb ouăle de Paște. Conform tradiției, ouăle se fierb în Joia Mare. O activitate foarte simplă, ar spune-o cei care nu au mai făcut-o până acum. Dar, totuși, ca totul să iasă perfect, trebuie să urmezi câteva trucuri.

Citește și Rețetă de pateu din linte și ardei roșu. Un aperitiv de post extrem de delicios și ușor de preparat

Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce, iar la picioarele lui se afla un coș cu ouă, care au devenit roșii după ce sângele Mântuitorului s-a scurs pe ele. Tocmai de aceea, tradiția creștină spune că ouăle de Paște trebuie vopsite în roșu. Lucrurile s-au mai schimbat între timp, iar românii aleg să vopsească ouăle în culorii vii și colorate, de primăvară.

Cum se fierb ouăle de Paște. Secretul pe care trebuie să-l știi când le vopsești

Tocmai pentru ca ouăle de Paște să iasă perfect, e bine să ții cont de câteva trucuri. Înainte să le pui la fiert, asigură-te că ele sunt la temperatura camere, iar în acest fel se va împiedica crăparea lor în timpul fierberii.

Ca vopseaua să se prindă bine și să nu iasă fete ar trebui ca ouăle să fie spălate înainte de fierbere cu detergent de vase sau săpun. Apoi, ele trebuie puse în oala în care se vor fierbe. Oala trebuie să aibă o dimensiune potrivită în funcție de numărul ouălor. Ele se pun pe un singur nivel pentru ca, în momentul în care încep să fiarbă, să nu se poată mișca. În acest fel vei evita ciocnirea lor. Apa trebuie să le depășească cu aproximativ trei centimetri.

Vopseaua se fixează mult mai bine când adaugi o lingură de oțet sau sare în apa în care se fierb. În plus, dacă vrei ca ouăle să fie mai tari ar trebui să le lași pe foc între 8 și 15 minute. După ce s-au fiert, scurge apa și înlocuiește-o cu apă rece. Poți să adaugi chiar și niște cuburi de gheață.

Ca să vopsești ouăle, poți opta pentru metode tradiționale sau pentru vopseaua din comerț. Dacă mergi pe prima variantă, metodele cele mai cunoscute sunt sfecla roșie sau frunzele de ceapă roșie. Ouăle se lasă pe foc pentru încă patru minute.

Citește și Tot ce trebuie să știe gurmanzi pofticioși care consumă carne roșie! Care sunt lucrurile care se modifică în corpul tău

Dacă alegi frunzele de ceapă, ține cont că trebuie lăsate la înmuiat în patru u litri de apă pentru 12 ore înainte de a fi puse la fiert. După această perioadă, se vor adăuga ouăle și două linguri de oțet și se vor fierbe cinci minute.

Dacă alegi vopseaua din comerț, va dura mai puțin. Ea trebuie amestecată cu oțetul într-un pas separat, iar ouăle se pun pe rând. După ce le-ai scos, trebuie să le pui pe o hârtie absorbantă. Pentru a obține un luciu perfect, poți unge ouăle cu ulei sau slănină.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!