Mai mulţi lideri PSD cer ieşirea partidului de la guvernare. Dăncilă: Anticipatele nu sunt soluţia

Primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiță, susține că PSD trebuie să renunțe la Guvernare, așa cum cerea public și ieri după scorul de 23% de la europarlamnetare. Demisia Vioricăi Dăncilă a fost cerut şi de primarul din Bacău. "Este momentul să înţelegem mesajul pe care ni l-au transmis oamenii", a susţinut Cosmin Necula. Ideea organizării de alegeri anticipate este susţinută şi de liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu. Acesta a declarat că o să propună această variantă de lucru în următoarea ședință de partid. În replică, premierul Viorica Dăncilă a precizat, marţi, la sosirea la Parlament pentru şedinţele PSD, că va face declaraţii la final pentru că nu este adepta ca preşedintele partidului să ia singur deciziile şi a respins soluţia alegerilor anticipate.

RomaniaTV.net
28 mai 2019, 08:08

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, propune organizarea de alegeri anticipate cât mai curând, având în vedere că există contestare din partea opoziţiei şi a preşedintelui Klaus Iohannis faţă de guvernarea social-democrată. El crede că astfel s-ar putea lămuri cât din votul pentru alegerile europarlamentare a fost pentru Parlamentul European şi cât împotriva guvernării sau a lui Liviu Dragnea.

Buzatu a declarat, marţi, înaintea şedinţei Biroului Permanent al PSD, că în partid există un curent care doreşte rămânerea la putere, altul care crede că trebuie renunţat la guvernare, el propunând o a treia cale, şi anume alegeri anticipate.

„Eu sunt adeptul celei de-a treia soluţii, în sensul că există un grad foarte mare de contestare din partea opoziţiei, există o poziţie netă şi făţişă a preşedintelui Iohannis faţă de guvernarea PSD, există şi un vot popular, care sigur e foarte greu să decelăm cu exactitate cât a fost dat pentru europarlamentare, cât a fost dat împotriva guvernării, cât a fost dat împotriva persoanei Dragnea. Atunci, pentru a lămuri lucrurile, cred că ar trebui să mergem către alegerile anticipate. În cele mai rapid mod posibil pentru a nu da posibiltatea acelora care sigur contestând vehement guvernarea PSD nu doresc cu adevărat să-şi asume sarcina de guvernanţi”, a afirmat Buzatu.
 

Atunci când un jurnalist i-a spus că în ultimele şase luni de mandat ale preşedintelui nu pot fi organizate alegeri anticipate, liderul PSD Vaslui a răspuns: „Sunt anumite impedimente la această soluţie, dar să vedem cum le putem depăşi pentru că însuşi preşedintele, liderii opoziţiei solicită intempestiv acest lucru. Ideea de a forma un guvern care apoi să fie susţinut punctual de către PSD este o idee păguboasă pentru că la sfârşitul perioadei respective toată vina, ca şi în cazul guvernării Cioloş, va fi aruncată asupra PSD despre care se va spune că iar a guvernat încă patru ani”.
 
Primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiță, susține că PSD trebuie să renunțe la Guvernare, așa cum cerea public și ieri după scorul mic de la europarlamnetare.

„Este mai mult decât evident că s-a greșit și s-a greșit grav. Nu am să repet ce am spus ieri. Greșelile trebuiesc îndreptate. Am fost destul de concret ieri. Ce am spus ieri, este suficient”, a spus Robert Negoiţă.

Robert Negoiţă crede că nu pot fi organizate alegeri anticipate în România. 
 
„Să fim realişti, în România pe conjunctura legislativă existentă nu vor exista alegeri anticipate niciodată”, a mai spus Negoiţă.
 
Întrebat dacă va cere demisia Guvernului Dăncilă în şedinţă, Liviu Negoiţă a spus: „Am făcut-o ieri”.

Şi primarul PSD din Bacău, Cosmin Necula, a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă şi a miniştrilor, deoarece „este momentul să înţelegem mesajul pe care ni l-au transmis oamenii”. 

„Cred că poporul a spus Partidului Social Democrat suficient. Este momentul să înţelegem mesajul pe care ni l-au transmis oamenii. Clar şi transparent cetăţenii spun că noi trebuie să plecăm de la guvernare. Cred că este momentul să recunoaştem că acesta nu a fost un simplu vot, iar europarlamentarele din 2019 au echivalenţa unor alegeri parlamentare”, scrie pe Facebook primarul PSD din Bacău, Cosmin Necula.

În opinia acestuia, votul de duminică „delegitimează” PSD pentru a conduce Guvernul.

„Consider că în actualul context european şi naţional cei care au câştigat aceste alegeri trebuie să îşi asume guvernarea. Românii aşteaptă ca un nou guvern să rezolve problemele acestei ţări. Totodată, am convingerea că România trebuie să aibă o opoziţie de stânga puternică. Însă într-o opoziţie de stânga veritabilă nu îşi mai pot găsi locul Oprişani, Ştefăneşti şi Bădălăi! Rezumând, doamna Dăncilă, vă rog să vă daţi demisia! Doamnelor şi domnilor miniştri, vă rog să vă daţi demisiile! Astăzi, românii spun că PSD trebuie să fie în opoziţie!”, a concluzionat edilul.