Toţi românii trebuie să ştie asta. Iată cât de des trebuie să bei apă ca să te menţii sănătos

Puţini ştiu cât de important este consumul apei pentru organismul nostru. Lipsa acestui lichid poate veni cu afecţiuni grave şi stări de disconfort.

15 sept. 2021, 17:35
Toţi românii trebuie să ştie asta. Iată cât de des trebuie să bei apă ca să te menţii sănătos

Iată cât de des trebuie să bei apă ca să te menţii sănătos. Aici ne putem aminti de: dureri de cap, stări de oboseală, retenție de apă, umflături şi multe alte afecțiuni, care nu ar trebui neglijate de-a lungul timpului.

Toţi românii trebuie să ştie asta. Iată cât de des trebuie să bei apă ca să te menţii sănătos

Corpul uman este format din 60-70% apă. Ne gândim mereu că avem nevoie de mâncare ca sa supraviețuim, însa fără să știm, organismul își procura hrana din apă. Putem trai până la o luna fără mâncare, însă nici o săptămâna fără cea atât de des menționată, apa. Închipuiți-vă cum ar arăta globul pământesc fără oceane, mări, lacuri, fără verdeață. Da, ar arăta uscat! Aşa ar arăta și corpul nostru, uscat!

“Hidratarea corectă, pe lângă un stil de viață sănătos, şi aici menționez de fructe si legume, care conțin cea mai buna sursă de apă, plus masajul cu bambus, ce are rolul de a drena țesutul limfatic şi de a înlătura depozitele de apă reținute de corp, sunt elementele care vă fac viața să mai ducă lipsă de nimic! Organismul vostru va fi şi va arăta aşa cum trebuie, de la interior până la exterior, sănătos!”, spune Dan Bujor, master trainer masaj cu bambus.

Ca să va fie mai ușor, să va disciplinați in acest sens, iată câteva sfaturi și trucuri utile din partea specialistului:

• un pahar cu apă, dimineața pe stomacul gol (ajută la curățarea colonului și la pregătirea acestuia pentru următoarea zi);

• un pahar cu apă, înainte de orice masă, dar să respectam un timp de jumătate de ora (ajută la digestie, iar cantitativ vorbind, vom manca mai puțin);

• un pahar cu apă, în loc de orice “ronțăiala nevinovată” ( aşa ne vom autoeduca în a reduce nevoia constantă de a gusta puțin din câte “ceva”);

• un pahar cu apă, oricând ne este sete (cafeaua, sucul și alte înlocuitoare lichide, nu vor face altceva decât să inhibe organismul în a se hidrata).

Acestea sunt doar câteva exemple pozitive, ce aduc beneficii organismului nostru și care pot combate aspectele negative menționate mai sus, spune Doctorul Zilei.

Citeşte şi: Doi soți din Constanța a ajuns de urgența la spital după ce au băut apă plată