Toţi utilizatorii Zoom trebuie să aibă actualizarea făcută până pe 30 mai! Ce se va întămpla dacă nu ai noua versiune

Zoom a anunţat o nouă actualizare pe care utilizatorii sunt obligaţi să o facă pentru a putea folosi în continuare serviciul de comunicare. 

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 16:52
Toţi utilizatorii Zoom trebuie să aibă actualizarea făcută până pe 30 mai! Ce se va întămpla dacă nu ai noua versiune

Actualizarea Zoom 5.0 este o actualizare axată pe securitate, care adaugă o criptare suplimentară aplicației de conferințe video, care a devenit indispensabilă pentru oameni de la începutul pandemiei. Se pare că această actualizare este una importantă, deoarece oricine nu este actualizat la cea mai recentă versiune nu va putea folosi aplicaţia. 

„Începând cu 30 mai 2020, toți utilizatorii Zoom trebuie să fie pe 5.0+ pentru a rămâne logaţi, întrucât GCM Encryption va fi complet activat pentru toate întâlnirile Zoom”, a scris compania într- o postare pe blog .

Citeşte şi: Un om al străzii s-a ales cu dosar penal! Acesta a minţit că vine din Anglia doar ca să stea în carantină instituţionalizată

Actualizarea Zoom 5.0 a fost introdusă în aprilie ca parte a unei game extinse de actualizări de securitate pentru companie, după critici din partea experților în confidențialitate. Actualizarea este necesară dacă utilizați aplicația Zoom pe un smartphone, tabletă sau desktop. Adăugarea criptării este concepută pentru a face întâlnirile mai sigure și pentru a opri furturile de date persoanale.

Dacă utilizați un telefon sau o tabletă, atunci aplicația Zoom vă va avertiza automat cu privire la faptul că trebuie să se actualizeze. De asemenea, nu contează modelul dispozitivului, dacă puteți folosi Zoom pe el, veți putea folosi şi versiunea actualizată fără probleme.

Citeşte şi: Marea Britanie va plasa în carantină călătorii veniţi din străinătate, începând din 8 iunie, pentru a limita răspândirea COVID-19

Utilizatorii aplicaţiei Zoom au crescut exponenţial de când a început pandemia, sărind de la aproximativ 10 milioane la peste 200 de milioane, asta deoarece oamenii au încercat să lucreze și să studieze de acasă, precum și să rămână în contact cu prietenii și familia. Mai multe agenții de siguranță online au emis acum ghiduri privind utilizarea platformei, ceea ce a dus la creșterea rapidă a popularității Zoom. 

„Sunt mândru că ating acest pas în planul nostru de 90 de zile, dar acesta este doar începutul. Ne-am construit afacerea oferind fericire clienților noștri”, a declarat Eric Yuan, directorul general al Zoom.

Aplicația video a fost, de asemenea, criticată luna trecută, pentru că platforma nu folosea criptarea end-to-end pentru toate întâlnirile, în ciuda faptului că pe site sugerează acets lucru.