Trabant de zăpadă construit de un tânăr din Cluj. Cum i-a venit ideea ingenioasă. GALERIE FOTO

Zăpada nu este doar bucuria copiilor, ci şi a multor adulţi. Unii, mai creativi, reuşesc să creeze adevărate opere de artă din zăpadă. Este cazul tânărului Lacy Bucur, din Cluj, care a avut ideea ingenioasă de a construi... un Trabant de zăpadă.

16 ian. 2021, 00:35

Un Trabant de zăpadă a fost ideea ingenioasă a tânărului din localitatea Vișea, comuna Jucu din județul Cluj. Acesta şi-a achiziţionat recent un astfel de autoturism, iar zăpada l-a inspirat să-i creeze acestuia o replică în mărime naturală.

Lacy Bucur a lucrat ore bune împreună cu fratele său, Csongor, iar rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor.

Citeste si Imagini şocante. Un şofer a fost filmat pe contrasens pe autostrada Gilău-Turda

În gospodăria din Vișea, construcțiile din zăpadă nu sunt ceva neobişnuit, potrivit gherlainfo.ro. În urmă cu doi ani, cei doi frați au construit un om de zăpadă uriaș, de aproape 2,50 metri.

Un Trabant de zăpadă în mărime naturală, o creaţie ingenioasă a unui tânăr pasionat de astfel de modele

În 2017 am renovat o casă la cineva din Cluj. Omul mi-a arătat un Trabant pe care-l avea în curte și am zis pe loc că eu îmi doresc mașina aceea. Proprietarul mai avea permisul auto valabil încă doi ani și a zis că nu o vinde. Ca să-l conving, i-am plătit un avans și i-am zis că vin peste 2 ani după Trabant. Așa l-am convins, iar în 2019 am fost la om, am cumpărat mașina și am adus-o acasă”, a povestit tânărul pentru sursa citată.

Mașina are 48 de ani și merge bine. Cea mai mare senzație e când mă duc cu ea la ITP, mai mult stau acolo pentru poze decât pentru inspecție!

Citeste si Doi tineri îndrăgostiţi, omorâţi într-o cameră de hotel din Cambodgia VIDEO

Acum, Trabantul de zăpadă are șanse mari să devină atracție locală la Vișea, mai ales că în zilele următoare se anunță ger, care va conserva bine lucrarea.

Tânărul din Cluj, implicat în acţiuni caritabile

Pe Lacy îl caracterizează nu doar pasiunea pentru autoturismele Trabant şi ingeniozitatea, ci şi nobleţea sufletească. Pe perioada pandemiei, acesta şi-a oferit ajutorul consătenilor.

Încă de la debutul pandemiei, tânărul a făcut cumpărături de alimente sau medicamente pentru cei vârstnici, pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiți să iasă din casă și să se expună riscului îmbolnăvirii. Prin gestul său, Lacy a sperat să devină un model pentru cei din jur. „Am ajutat cu speranța că vor face și alții la fel”, a spus el pentru gherlainfo.ro.