Tradiţie milenară SCHIMBATĂ de un şef de stat: În Venezuela a venit CRĂCIUNUL prin DECRET PREZIDENŢIAL

Liderul venezuelan, Nicolas Maduro, a hotărât prin decret prezidenţial că în acest an celebrarea Crăciunului va avea loc mai devreme în ţara sa. Preşedintele spune că a hotărât aşa pentru că vrea "fericire pentru toată lumea".

RomaniaTV.net
07 nov. 2013, 07:57

Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei, a dat un decret prezidenţial prin care a „mutat”, cu o lună mai devreme, în calendarul creştin o tradiţie veche de 2000 de ani. Şeful statului venezuelan a anunţat deja că muncitorii îşi vor primi primele de Crăciun chiar în această lună.

„Am hotărât sosirea Crăciunului mai devreme pentru că vrem fericire pentru toţi…pace şi fericire pentru toţi”, a declarat, la televiziune, Maduro, potrivit România TV.

Într-o ceremonie care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, Maduro le-a urat oamenilor „Crăciun timpuriu fericit!” şi a deschis festivităţile de iarnă prin aprinderea luminilor de Crăciun la palatul prezidenţial.

Maduro a motivat ciudatul decret, afirmând că vrea să aducă fericire poporului. Fericirea la care se referă preşedintele constă în bonusuri de sărbători, care urmează să fie plătite bugetarilor săptămâna viitoare.

Citeşte şi  Venezuela dedică o ZI DE SPECIALĂ DE SĂRBĂTOARE în memoria lui Hugo Chavez

Cârcotaşii spun că nu este întâmplător faptul că aceste prime vin cu o lună înaintea alegerilor locale. În urmă cu o săptămână, Maduro a creat un minister al Fericii Supreme.