Tradiții și obiceiuri de 8 MARTIE! De ce primesc doamnele și domnișoarele lalele de Ziua Internațională a Femeii

Anual, pe data de 8 Martie este sărbătorită Ziua Internațională a Femeii. În această zi de primăvară, domnii încearcă să își răsfețe doamnele din viețile lor cum știu ei mai bine. Majoritatea femeilor primesc în dar lalele, însă foarte puțini sunt cei care știu de ce este oferită această floare în mod special de 8 Martie.

07 mart. 2024, 20:52
Tradiții și obiceiuri de 8 MARTIE! De ce primesc doamnele și domnișoarele lalele de Ziua Internațională a Femeii
Tradiții și obiceiuri de 8 MARTIE!

De ce primesc doamnele și domnișoarele lalele de Ziua Internațională a Femeii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în anul 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU, pentru a comemora realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, dar și discriminarea și violența care sunt, încă, prezente în foarte multe colţuri ale lumii.

Citește și Mesaje de 8 MARTIE. Cele mai frumoase FELICITĂRI și URĂRI de Ziua Mamei

! De ce primesc doamnele și domnișoarele lalele de Ziua Internațională a Femeii

În această zi, majoritatea doamnelor și domnișoarelor primesc diverse flori, frezii, zambilie, trandafiri, crini, dar mai ales lalele. De ce lalele?

Ei bine, pentru că aceasta este una dintre florile care vestesc primăvara și reprezintă cel mai bine acest sezon.

Principalul mesaj pe care îl transmite această floare care are o eleganță aparte este iubirea sinceră şi nemărginită.

Legenda spune că laleaua s-a născut din picăturile de sânge ale unui îndăgostit. Legendă sau nu, laleaua este simbolul declaraţiei de iubire, iar dacă un domn oferă în dar de 8 Martie unei doamne lalele înseamă că femeia respectivă este extrem de importantă pentru el.

Deși foarte multă lume asociază lalelele cu Olanda, aceste flori deosebite își au, de fapt, originea în Turcia. După ce a importat cantități uriașe de bulbi de lalele, Olanda a devenit începând din secolul al XVI-lea „Florăria lumii”, iar astăzi aceste flori sunt cultivate pe suprafeţe extrem de mari.

Tradiții și superstiții de 8 Ziua Internaţională a Femeii 2021.

Tradiția spune că, în această zi, nu trebuie să te cerți cu mama ta sau cu femeia iubită și asta pentru că s-ar putea să ai parte de ghinion tot anul.

În toate colțurile lumii Ziua Femeii a devenit un prilej de răsfăț pentru reprezentantele sexului frumos. Pe lângă aprecierea și răsfățul pe care îl primesc din partea domnilor, în această zi foarte multe companii oferă zile libere sau cadouri angajatelor.

În Rusia, conotația politică a acestei zile a dispărut, iar toate femeile din țară primesc flori, în special mimoze galbene.

Mimoze galbene le sunt oferite şi italiencelor. În Italia, în această zi sunt organizate reuniuni pe tema afirmării drepturilor femeilor, a siguranţei acestora la locul de muncă, a sănătăţii.

În Portugalia, femeile sărbătoresc seara zilei de 8 Martie în oraş, în grupuri formate numai din reprezentante ale sexului frumos.

Femeile din Pakistan celebrează, pe 8 Martie, luptele acestora pentru drepturile femeii şi încercările de natură culturală sau religioasă prin care au trecut acestea.

În China, pe 8 Martie, femeile beneficiază de o după-amiază liberă. În această zi, bărbaţii dăruiesc flori şi mici cadouri femeilor importante din viaţa lor.

În România şi în Bulgaria se păstrează obiceiurile de dinainte căderii comunismului. În acele vremuri, de 8 Martie, de Ziua Mamei, copiii le făceau cadouri mamelor, bunicilor, învăţătoarelor şi profesoarelor.

Citește și Prognoza meteo 8 martie. Ninsori la munte și ploi în restul țării