Tradiţiile din Austria sunt puse sub atac. Crăciun fără nicio referire la creștinism: „Să nu rănim sentimentele celor de alte credințe”

Mai este puţin şi se apropie cu paşi repezi sărbătorile de iarnă. Anul acesta tradiţiile din Austria care au legătură cu Crăciunul sunt puse sub atac.

07 dec. 2022, 19:55
Tradiţiile din Austria sunt puse sub atac. Crăciun fără nicio referire la creștinism: „Să nu rănim sentimentele celor de alte credințe”

Mai este puţin şi se apropie cu paşi repezi sărbătorile de iarnă. Pentru a nu a răni alte persoane care au o altă credinţă se demontează pas cu pas orice referire la identitatea creștină a țării.

Tradiţiile din Austria sunt puse sub atac

În două şcoli din Stiria, Crăciunul va fi sărbătorit, din cauza elevilor de alte credințe, fără nicio legătură cu creștinismul. Confrom unor relatări Servus-TV,  acest lucru se întâmplă pentru că nu se doreşte rănirea  sentimentelor elevilor altor credințe.

„Vom încerca să menținem un nivel scăzut referirea la religia romano-catolică și să facem din ea un ritual etic. Cu toate acestea, anumiți termeni precum „Advent”, „Christkind”, „Nikolaus” și „Crăciun” nu pot fi evitați .”, se arată într-o scrisoare a directorului către părinţi.

Citește și : Prognoza meteo. Vreme la extreme înainte de Crăciun. Ciclon cald din sud şi vortex polar din nord

Crăciunul fără să se facă referire la creştimism a făcut să se ajungă la o serie de discuţii aprinse. Mulți se întreabă cum ar trebui să funcționeze integrarea, inclusiv transmiterea valorilor și tradițiilor locale.

Cercetătorul și psihologul islamic Ahmad Mansour avertizează asupra pericolului polarizării:

”Aceasta este o supunere anticipată care arată că suntem de fapt complet nesiguri în legătură cu identitatea noastră. Dar dacă vrem să integrăm oamenii, atunci avem nevoie de această siguranță, de această încredere în sine pentru a invita oamenii să participe. Dar dacă începem să renunțăm la cultura noastră, la tradiția noastră și să ne ocupăm de ea în mod nesigur, atunci aici apare polarizarea.”, a declarat Ahmad Mansour.

Citeşte şi : Alimentele de bază se scumpesc înainte de Crăciun. Cât va ajunge să coste un litru de ulei

Crăciunul în Austria

Crăciunul în Austria începe într-adevăr în jurul orei 16.00 în Ajunul Craciunului, când bradul este aprins pentru prima dată și oamenii vin să cânte colinde în jurul copacului. Cel mai faimos colind este Stille Nacht, care a fost scris în 1818.

În mod tradițional, bradul este adus și împodobit în Ajunul Crăciunului. Pentru copii alte decoratiuni importante sunt dulciurile, precum sticle mici de ciocolata umplute cu lichior, ciocolata de diferite feluri, inele de jeleu si bezele ‘Windbäckerei’.

Masa principală de Crăciun se mănâncă si în Ajun, de preferat „Gebackener Karpfen” (crap prăjit), pentru că Ajunul Crăciunului este considerat de catolici zi de „post”.