Tradiţiile româneşti, căutate în satul lui Brâncuşi. Sf. Mihail şi Gavril, sărbătoriţi la Hobiţa

Sărbătoarea sfinţilor Mihail şi Gavril va fi celebrată weekendu-ul acesta într-un decor de basm, la Hobiţa, în satul natal al Constantin Brâcuşi. Flori de IE organizează pe 7 şi 8 noiembrie, chiar în Casa Memorială a celebrului sculptor, mai multe evenimente, pentru publicul de toate vârstele.

04 nov. 2015, 11:14
Tradiţiile româneşti, căutate în satul lui Brâncuşi. Sf. Mihail şi Gavril, sărbătoriţi la Hobiţa

Tradiţiile româneşti depănate şi regăsite într-o atmosferă de basm reprezintă tema principală a manisfestărilor ce vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Hobiţa. Evenimentele prilejuite de celebrarea Sfinţilor Mihail şi Gavril vor începe sâmbătă, 7 noiembrie, cu o şezătoare la un foc de tabără la Pensiunea Casa Brâncuşi. Într-un decor autentic, se vor depăna şi împărtăşi idei despre identitatea și cultura românească, exprimându-ne adevăratele valori cultrale pe care le deţine poporul român.

A doua zi, duminică, Flori de IE vă transpune într-un decor feeric, învăluit de muzică și voie bună, alaturi de oameni talentați și speciali. Evenimentele vor continua cu acelaşi spirit de dor şi drag pentru tradiționalul românesc, dar cu o readucere în prim plan a obiceiurilor și tradiţiilor românești, precum olăritul, torsul, cusutul sau ţesutul.

În cadrul acestul eveniment, Flori de IE îşi propune să promoveze şi să ofere o continuitate tradiţiilor româneşti. „Precum a afirmat marele sculptor, Constantin Brâncuși, „Arta nu face decât să înceapă continuu”. Astfel, arta nu piere, ci reapare, având un caracter de continuitate iar noi avem datoria de a păstra moștenirea culturală pentru a o transmite cu multă dragoste și bucurie atât generațiilor viitoare, cât și întregii lumi„, se arată într-un comunicat al organizatorilor.