Trafic cu MATERIALE RADIOACTIVE în UCRAINA. 9 persoane au fost reţinute

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a reţinut, pe 30 aprilie, în regiunea Cernăuţi, nouă persoane ce transportau 1,5 kilograme de material radioactiv, ce ar putea conţine uraniu 235, provenind din Transnistria, a anunţat luni Ministerul de Interne al Ucrainei într-un comunicat.

06 mai 2014, 08:46
Trafic cu MATERIALE RADIOACTIVE în UCRAINA. 9 persoane au fost reţinute

KGB-ul transnistrean respinge acuzaţiile Serviciul Ucrainean de Securitate privind transportarea de material radioactiv în Ucraina, scrie antena3.ro. KGB-ul transnistrean a dezminţit informaţiile prezentate luni de către SBU, potrivit cărora materialul radioactiv confiscat pe 30 aprilie în Cernăuţi ar proveni din Transnistria.

Citeşte şi AVERTISMENT către Ucraina şi Rusia: Restauraţi ordinea în Odesa!

Serviciul de securitate de la Tiraspol insistă, pe site, asupra faptului că în Transnistria nu există substanţe radioative şi acuză SBU că „dezinformează intenţionat opinia publică”.

„KGB-ul îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu provocările din partea autorităţilor de la Kiev şi le recomandă acestora să se abţină de la insinuări care dezinformeză intenţionat opinia publică”, afirmă Serviciul de securitate transnistrean, citat într-un comunicat.

Citeşte şi Rusia acuză NATO că se foloseşte de CRIZA din UCRAINA pentru a-şi strânge rândurile

Autorităţile de la Tiraspol au negat, de asemenea, că ar pregăti un atac militar împotriva Ucrainei şi că cetăţeni din regiunea transnistreană ar participa la activităţi care destabilizează situaţia din acest stat.

Potrivit comunicatului, persoanele reţinute sunt cetăţeni ai Ucrainei şi ai Rusiei.