Trafic de minori la Brașov. Un băiat de 13 ani a fost vândut de părinți unei familii de ciobani și ținut în sclavie

Percheziții domiciliare, în județul Brașov, după ce un băiat de 13 ani a fost vândut de părinți unei familii de ciobani și ținut în condiții mizere.

23 nov. 2023, 14:20
Trafic de minori la Brașov. Un băiat de 13 ani a fost vândut de părinți unei familii de ciobani și ținut în sclavie
Caz de trafic de minori la Brașov

Polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. fac percheziții domiciliare, în  județul Brașov, într-o cazuă penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului, împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu, complicitate la trafic de minoti și complicitatea la rele tratamente aplicate minorului.

Citește și: Viceprimarul din Brașov trimis la cimitir, după ce i-a fost sigilat biroul din Primărie: „Îi place să facă rău în zile de sărbătoare”

O familie de ciobani este vizată de anchetă. Oamenii sunt acuzați că au ținut în sclavie, în condiții insalubre, un copil în vârstă de 13 ani pe care părinții l-au vândut acestora.

„Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu vara anului 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale și la diferite intervale de timp, una dintre persoanele cercetate ar fi transportat și adăpostit în două așezări păstorești (stâne), situate în județul Brașov, o persoană vătămată minoră, de 13 ani, în scopul exploatării acesteia, prin supunerea la muncă și prestarea unor servicii.

Astfel, prin abuz de autoritate conferită de notorietatea pe care o ar fi avut-o bărbatul, în cadrul comunității rurale și a situației financiare bune, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei minore, care ar fi provenit dintr-o familie cu o situație materială precară și cu un nivel de instrucție scăzut, ar fi oferit diferite sume de bani părinților minorului, în schimbul cărora aceștia și-ar fi dat consimțământul ca fiul lor să presteze diferite munci la stânele bărbatului”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Citește și: O româncă a furat bijuterii de 400.000 de euro din hotelul de lux în care lucra, în Marea Britanie

Totodată, prin neglijența manifestată în raport de nevoia minorului de a beneficia de serviciile de învățământ general obligatoriu asigurate de stat, cele două persoane cercetate ar fi împiedicat minourl să urmee cursurile școlare după absolvirea a trei clase, punând în pericol dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a acestuia, potrivit sursei citate.