Trafic feroviar blocat pe Valea Oltului. Un tren a lovit un TIR bulgăresc VIDEO

Traficul feroviar pe Valea Oltului a fost blocat mai multe ore duminică după ce un tren InterRegio a lovit un TIR înmatriculat în Bulgaria. Şoferul autotrenului a adormi la volan şi a ajuns pe calea ferată. UPDATE: O macara de mare tonaj a ajuns la faţa locului pentru a scoate autovehiculul de pe terasament şi a repune pe şine locomotiva avariată în urma deraierii. Circulaţia rutieră a fost şi ea întreruptă timp de aproape două ore. Cinci trenuri au fost anulate.

RomaniaTV.net
25 nov. 2012, 06:49
Trafic feroviar blocat pe Valea Oltului. Un tren a lovit un TIR bulgăresc VIDEO

Locomotiva trenului InterRegio 2066 Sibiu – Râmnicu Vâlcea a deraiat după ce a lovit un tir fără remorcă. Şoferul bulgar al autotrenului a fost rănit uşor. Niciunul dintre călătorii aflaţi în tren nu a avut însă de suferit.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu, a declarat că accidentul a avut loc în comuna Racoviţă, satul Tutuleşti, în apropierea staţiei CFR Cornetu.

Din primele cercetări a reieşit că şoferul tirului ar fi adormit la volan. El nu consumase băuturi alcoolice şi a fost transportat la Spitalul Brezoi. Cetăţean bulgar, B. Nurhan, în vârstă de 43 de ani, a fost transferat apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, unde a fost operat, în prezent, starea lui fiind stabilă. Iniţial s-a crezut că bulgarul a fost rănit uşor, dar la spital s-a constatat că are un politraumatism acut post accident auto cu interesarea extremităţii cefalice şi abdomen, un şoc postraumatic. „A fost transfertat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Este în stare stabilă, în afara oricărui pericol”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Traficul feroviar a fost întrerupt. O macara de mare tonaj a fost adusă la locul accidentului pentru a scoate tirul de pe terasament şi a repune locomotiva aviariată pe şine. Timp de două ore, traficul rutier a fost de asemenea blocat în zonă, până la scoaterea capului tractor de pe terasament.

Cinci trenuri au fost anulate în urma accidentului de duminică dimineaţă, pasagerii din garniturile blocate fiind transportaţi către destinaţii cu mijloace auto: IR 1720 Sibiu – Craiova a fost anulat pe ruta Cornet – Craiova; IR 1724 Craiova – Braşov a fost anulat pe ruta Lotru – Braşov; R 13121 Podu Olt – Piatra Olt a fost anulat pe ruta Lotru – Podu Olt; R 2068 Sibiu – Rm. Vâlcea a fost anulat pe ruta Cornet – Rm. Vâlcea; R 2061 Piatra Olt – Sibiu, a fost anulat pe ruta Lotru – Sibiu.

CFR precizează că pasagerii „sunt transbordaţi cu mijloace auto până la alte trenuri, către destinaţiile finale”.

Mulţi dintre călătorii care se aflau în tren în momentul accidentului şi-au continuat deplasarea către Râmicu Vâlcea cu autoturisme de ocazie.

În aceeaşi zonă, pe 9 noiembrie, un tren InterRegio a lovit un tir încărcat cu fasole ajuns pe calea ferată.