Trafic feroviar perturbat din cauza furtunilor. Mai multe trenuri înregistrează întârzieri sau au fost anulate

Traficul feroviar a fost perturbat în urma furtunilor de miercuri seară în mai multe zone ale ţării. Trenurile înregistrează întârzieri de sute de minute. De asemenea, mai multe curse au fost anulate.

29 iul. 2021, 11:03
Trafic feroviar perturbat din cauza furtunilor. Mai multe trenuri înregistrează întârzieri sau au fost anulate

Traficul feroviar se desfășoară cu dificultate după vijeliile de noaptea trecută în mai multe zone din ţară, inclusiv în zona Capitalei.

„Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile înregistrate în seara de 28.07.2021, în partea de nord, vest, centru a țării si in zona municipiului Bucuresti, care au produs deranjamente ale infrastructurii feroviare şi în alimentarea cu energie electrică la reţeaua de tracţiune a trenurilor şi alimentare a staţiilor, trenurile de călători înregistrează întârzieri de până la 420 minute”, a transmis CFR Infrastrutură.

Citeşte şi: Accident feroviar la Fetești, pe linia Bucureşti – Constanţa! Două trenuri s-au ciocnit. Întârzieri de sute de minute

Trenurile aşteptate să sosească în Gara de Nord au întârzieri cuprinse între 35 de minute şi 150 de minute, potrivit news.ro. Este vorba despre trenuri care vin din mai multe zone, printre care Constanţa, Braşov, Satu Mare, Bacău.

Cele mai mari întârzieri le au un tren care vine de la Vatra Dornei Băi – 145 de minute şi altul care vine de la Ploieşti Sud – 150 de minute.

De asemenea, au întârzieri şi trenurile care trebuie să plece din Gara de Nord. Aici întârzierile sunt între 12 minute, un tren care pleacă la Slobozia Veche şi 100 de minute, un tren care pleacă la Braşov.

Trafic feroviar perturbat din cauza furtunilor. Mai multe trenuri înregistrează întârzieri sau au fost anulate

Citeşte şi: S-a prăbuşit un pod peste râul Vedea, în judeţul Teleorman. Şase persoane au fost rănite VIDEO

Probleme sunt şi după un accident feroviar produs, miercuri noapte, în Staţia CFR Feteşti, în urma coliziunii dintre locomotiva unui tren care circula şi o altă garnitură care era staţionată.

Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale, informează ISU Ialomiţa.

″În jurul orelor 23,45, pompierii militari din cadrul Staţiei Feteşti au fost solicitaţi prin apel 112 să intervină la un accident feroviar produs în urma coliziunii a două trenuri. Salvatorii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD, în sprijin sosind şi un echipaj SAJ Ialomiţa″, precizează ISU.

„Magistrala 800, în zona de triaj din stația CF Fetești/IL – un tren marfar încărcat cu fier vechi a colizionat un tren marfar încărcat cu ciment. Potrivit datelor de primă sesizare, două persoane au suferit leziuni (mecanicul de locomotivă a suferit răni în zona capului și a plecat de la locul accidentului, iar șeful de tren a suferit leziuni minore). Coliziunea s-a soldat și cu avarii la mai multe vagoane și la locomotiva trenului ce a colizionat din spate, firele de înaltă tensiune fiind avariate. Circulația feroviară este oprită”, arată o informare a Poliției.

 


loading...