S-a prăbuşit un pod peste râul Vedea, în judeţul Teleorman. Şase persoane au fost rănite VIDEO

Un pod peste râul Vedea din localitatea Orbeasca de Sus s-a rupt. Din primele informaţii, şase persoane au fost rănite. E vorba despre muncitori care lucrau la construirea podului.

29 iul. 2021, 10:00
S-a prăbuşit un pod peste râul Vedea, în judeţul Teleorman. Şase persoane au fost rănite VIDEO

S-a prăbuşit un pod peste râul Vedea, în judeţul Teleorman. Autoritățile au intervenit joi dimineaţă cu patru ambulanțe, o autospecială de transport victime multiple și o descarcerare în localitatea Orbeasca de Sus.

Şase persoane au fost rănite. E vorba despre muncitori care lucrau la reabilitarea podului. Din primele informaţii, oamenii sunt conştienţi, iar doi dintre aceştia au fost transportați la spital.

S-a prăbuşit un pod peste râul Vedea, în judeţul Teleorman. Prima reacţie a primarului din Orbeasca de Sus: „Un nefericit accident de muncă”

Gheorghe Budică, primarul localităţii Orbeasca de Sus, a explicat că incidentul a avut loc în timp ce muncitorii lucrau la un pod nou realizat prin programul PNDL 2.

„Un nefericit accident de muncă. Este un pod nou prin programul PNDL, programul naţional de dezvoltare locală PNDL 2. În jurul orei 9, la montajul acestui cofrag pe una dintre grinzile laterale, a contrabalansat-o şi a căzut jos.

Şase persoane sunt preluate de ambulanţele ISU. În momentul de faţă, sunt cooperante. La o primă evaluare, nu au leziuni care să le pună în pericol viaţa. Toate sunt conştiente şi cooperante”, a declarat edilul localităţii Orbeasca de Sus.

 

Citeşte şi: Accident feroviar la Fetești, pe linia Bucureşti – Constanţa! Două trenuri s-au ciocnit. Întârzieri de sute de minute

Podul metalic peste râul Vedea a fost inaugurat în 1905, fiind primul pod de acest gen construit în zonă. Structura are o lungime de peste 90 de metri, fiind construit din beton, în componența sa de rezistență intrând și metalul, conform Realitatea.net.

Citeşte şi: Raed Arafat dă vina pe influenceri pentru eşecul campaniei de vaccinare: „Vin cu fake news-uri și le răspândesc”