Trafic îngreunat de zăpadă în Capitală VIDEO

În Bucureşti se circulă destul de bine, dar zăpada căzută în abundenţă în ultimele zile a produs pagube însemnate. Mai multe linii RATB de autobuze au fost deviate, însă se acţionează în permanenţă cu utilaje pentru fluidizarea traficului.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 07:04
Trafic îngreunat de zăpadă în Capitală VIDEO

Pe lângă tramvaie sau troleibuze blocate în staţii, ninsoarea a dărâmat peste 200 de copaci. Mai multe cabluri de electricitate au fost rupte şi aproape 50 de semafoare nu funcţionează. Pe marile bulevarde se circulă cu dificultate, în timp ce străzile secundare sunt aproape blocate.

UPDATE 10.55: Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut agenţilor de circulaţie din cadrul Poliţiei Locale să ajute la dirijarea traficului în intersecţii, 48 de semafoare fiind defecte, potrivit situaţiei prezentate în comandament.

UPDATE 9.55: Cristian Poteraş, primarul Sectorului 6 din Capitală spune că situaţia în sector este una foarte bună pentru vremea de afară: „Avem copaci căzuţi în continuare, acţionăm cu utilaje, circulaţia nu este blocată nicăieri. Am apelat şi la firmele particulare care acţionează la noi în sector. La ora asta tramvaiul 41 circulă fără probleme. Avem 60 de utilaje care nu s-au oprit de 48 de ore, plus încă 10 de la firmele particulare şi până la prânz mai putem face rost de cel puţin 10”, a declarat primarul Cristian Poteraş.

UPDATE 09:45: Potrivit viceprimarului Capitalei, Victor Iovici, o problema o reprezintă străzile laterale, dar după ora prânzului se va interveni şi pe acele străzi. Pentru moment, o prioritate o constituie permiterea accesului la şcoli şi spitale.  „Nu este nicio defecţiune la RADET sau la RATB. Se face apel la locatari şi la posesorii de magazine să dea zăpada de pe trotuar”, a declarat viceprimarul Capitalei.

UPDATE 09:30: Pe Bulevardul Timişoara nu se circulă.

Au fost anulate şi trenurile suburbane Regio de pe ruta Bucureşti Nord – P.O. Aeroport HC – Baloteşti şi retur, din intervalul orar 08.10 – 13.10 (dus) şi respectiv 09.15 – 14.15 (întors); Regio 8071 şi 8072 de pe ruta Bucureşti Nord – Pantelimon Sud h. – Bucureşti Obor şi retur.

Linia tramvaiului 41 a fost blocată pentru câteva minute joi dimineaţă în zona Podul Grant, în sensul spre Piaţa Presei Libere, din cauza unei dale ridicate, a precizat Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt al Regiei Autonome de Tranport Bucureşti (RATB).

Traficul rutier în Capitală se desfăşoară în condiţii de iarnă joi dimineaţă, iar anumite linii RATB de autobuze sunt deviate. Este vorba despre autobuzele liniilor 148, 149, 301, 449, 780, 783 care întorc la Aeroportul Băneasa din dispoziţia Poliţiei Rutiere. De asemenea, autobuzele liniilor 168 şi 162 circulă pe trasee modificate, primul întoarcând la Valea Argeşului iar cel de-al doilea la 16 februarie.

Bilanţul este însă unul îngrijorător. Pe lângă tramvaie sau troleibuze blocate în staţii, ninsoarea a dărâmat peste 200 de copaci. Mai multe cabluri de electricitate au fost rupte şi aproape 50 de semafoare nu funcţionează. Pe marile bulevarde se circulă cu dificultate, în timp ce străzile secundare sunt aproape blocate.