Trafic infernal pe Pasajul Domnești. Maşinile s-au blocat pe ambele sensuri

Şoferii care au avut luni dimineaţă drum pe pasajul Domneşti au stat blocaţi în trafic zeci de minute. La patru zile de la inaugurare, pe singurul sens giratoiu suspendat a fost haos.

14 nov. 2022, 10:21
Trafic infernal pe Pasajul Domnești. Maşinile s-au blocat pe ambele sensuri

Ambuteiaj pe pasajul Domnești luni dimineaţă, la patru zile de la inaungurare şi prima zi lucrătoare de la deschidere. Pe sensul către Ilfov, dar și către București s-a circulat bară la bară luni dimineaţă, înainte de ora 7:00, potrivit buletin.de.

„E normal, tot traficul s-a blocat acum in semaforul de la strada Brașov. O veste bună e că de anul viitor revin trenurile pe linia 102 București Progresul – Giurgiu și vom avea trenuri de navetă de la București Progresul la Gara de Nord via Vârteju/Pasaj Domnești, atunci vedem câți renunță la mașini”, a scris un şofer.

„50 de min de la cart Latin ,acum am intrat in giratoriu”, s-a plâns alt şofer.

Citeşte şi: Când va fi gata Podul Brăila. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Parcă vorbesc despre persoane cu dublă personalitate!”

Imaginile cu traficul infernal de pe noul Pasaj Domenști au fost publicate pe Facebook. Pe sensul către ieșirea din București, rampa de acces în giratoriul suspendat s-a transformat în parcare la primele ore ale dimineții.

S-a deschis pasajul Domneşti. Imagini cu maşinile care au trecut prin primul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei – video

Pasajul Domnești, primul de tip giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, a fost deschis circulației rutiere vineri, la ora 12:00.

Pasajul Domneşti are o lungime de 374 de metri și reprezintă una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură construite în București.

„Este un moment așteptat de ani de zile atât de cei care locuiesc în zonă, cât și de cei care tranzitează Centura Capitalei.

Prin deschiderea circulației pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, mulți ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii București.

După deschiderea circulației inclusiv pe pasajele Berceni și Oltenița, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureștiului vor fi eliminate”, a anunţat vineri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.