S-a deschis pasajul Domneşti. Imagini cu maşinile care au trecut prin primul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei – video

Circulația pe Pasajul Domnești a fost deschisă! Sensul giratoriu suspendat de la Domnești va contribui la eliminarea aglomerației rutiere care se forma în această zonă din cauza intersectării la nivel a Centurii Capitalei, spunea Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

11 nov. 2022, 12:35
S-a deschis pasajul Domneşti. Imagini cu maşinile care au trecut prin primul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei – video

Circulația pe Pasajul Domnești, primul sens giratoriu suspendat de pe Centura Bucureștiului, a fost deschisă.

Citeşte şi: Pasajul Domnești este aproape de deschidere. A trecut testul de rezistență, după ce un convoi de camioane, fiecare cu greutatea de 28 de tone, a mers pe pod

„Este un moment așteptat de ani de zile atât de cei care locuiesc în zonă, cât și de cei care tranzitează Centura Capitalei.

Prin deschiderea circulației pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, mulți ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii București.

După deschiderea circulației inclusiv pe pasajele Berceni și Oltenița, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureștiului vor fi eliminate”, a anunţat vineri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Când va fi gata Podul Brăila. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Parcă vorbesc despre persoane cu dublă personalitate!”

Pasajul Domneşti are o lungime de 374 de metri și reprezintă una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură construite în București.

Pasajul Domnești este primul de acest fel, iar în prezent se lucrează la alte trei poduri pe același tipar, în Berceni, Popești-Leordeni și Cernica.