Traficant de cocaină din Brazilia, urmărit de 20 de ani, prins în Mozambic

Unul dintre cei mai importanţi traficanţi de cocaină din Brazilia, dat în urmărire de peste 20 de ani, a fost arestat în Mozambic, potrivit poliţiei braziliene, care a subliniat extinderea tot mai mare la nivel global a bandei First Capital Command (PCC), transmite Reuters.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 05:05
Traficant de cocaină din Brazilia, urmărit de 20 de ani, prins în Mozambic

Gilberto Aparecido dos Santos, supranumit „Fuminho”, era urmări de peste 20 de ani, înainte de a fi capturat luni la Maputo. Dos Santos era unul dintre cei mai căutaţi fugari din Brazilia, a anunţat poliţia braziliană într-un comunicat.

„Prizonierul era considerat cel mai important furnizor de cocaină al unei bande care îşi desfăşoară operaţiunile în Brazilia şi care este responsabilă de trimiterea a tone de droguri în mai multe ţări.

Capturarea lui dos Santos în Africa este un semn al dezvoltării reţelei internaţionale a bandei PCC.

Formată iniţial ca o bandă în închisoare în Sao Paulo, PCC a devenit cea mai mare reţea infracţională din Brazilia şi livrează cantităţi tot mai mari de cocaină în străinătate, în special în Europa şi Africa.

Reuters a relatat în martie că Brazilia a devenit unul dintre principalii furnizori de cocaină în Europa, transformânnd rolul avut de această ţară în comerţul transatlantic cu droguri.

Potrivit poliţiei, operaţiunea de capturare a lui dos Santos a implicat Administraţia pentru Droguri din SUA, Departamentul de Justiţie al SUA şi poliţia din Mozambic.

Poliţia federală braziliană îl mai acuză pe dos Santos că finanţează un plan de salvare a şefului PCC Marcos Willians Camacho, sau „Marcola”, care se află într-o îmchisoare federală din Brazilia. Planul a determinat autorităţile braziliene să întărească securitatea la închisoarea respectivă, în luna februarie.

Presa locală a scris că dos Santos este „mâna dreaptă a lui Camacho.

Citeşte şi: Barack Obama anunţă că-l susţine la preşedinţie pe Joe Biden fiind cel mai capabil să-i ghideze pe americani


loading...