Traficantul de arme Viktor Bout, declarat vinovat. Vezi ce pedeapsă riscă

Viktor Bout vindea arme de foc şi rachete cu care urmau să fie ucişi americani, iar justiţia americană l-a declarat vinovat. Decizia poate fi atacată cu recurs.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 20:25
Traficantul de arme Viktor Bout, declarat vinovat. Vezi ce pedeapsă riscă

Viktor Bout, cetăţeanul rus acuzat în Statele Unite de trafic de arme la nivel internaţional, a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare şi riscă să fie condamnat la detenţie pe viaţă, informează Mediafax.

Justiţia americană a stabilit că Viktor Bout a vândut arme de foc şi rachete care urmau să fie folosite pentru uciderea cetăţenilor americani.

Bout a anunţat că va face apel la această decizie. „Nu este finalul procedurilor. Vom face apel”, a declarat avocatul acestuia, Albert Dayan.

Fost pilot în Armata Roşie, Bout era acuzat că a încercat să vândă un întreg arsenal de arme şi rachete unor agenţi americani sub acoperire care s-au prezentat drept membri ai mişcării de gherilă columbiene FARC.

Bout, în vârstă de 44 de ani, a respins toate acuzaţiile, însă autorităţile americane l-au considerat, înaintea arestării sale în 2008, în Thailanda, drept cel mai important traficant de arme din lume.

Potrivit acuzării, el a fost arestat după ce a acceptat să vândă arme cu care ar fi putut fi ucişi cetăţeni americani.

Avocaţii săi afirmă că Bout nu a avut niciodată intenţia să le vândă agenţilor arme, ci două avioane de transport.