Traficul aerian mondial, perturbat de vremea rea şi de conflictele de muncă

Conflictele sociale de la companiile Qantas şi Air France, precum şi intemperiile din Statele Unite au perturbat traficul aerian internaţional la sfârşitul săptămânii şi au blocat zeci de mii de pasageri pe aeroporturile din întreaga lume.

RomaniaTV.net
30 oct. 2011, 13:07
Traficul aerian mondial, perturbat de vremea rea şi de conflictele de muncă

În mod neobişnuit pentru luna octombrie, pe Coasta de Est a Statelor Unite au fost înregistrate căderi de zăpadă şi ploi îngheţate, care au provocat moartea a cel puţin trei persoane.

În unele zone din Pennsylvania, Connecticut şi New Jersey, stratul de zăpadă a atins 30 de centimetri, iar pe aeroporturile din New York şi Philadelphia zborurile au înregistrat întârzieri de mai multe ore.

Traficul aerian la nivel mondial este perturbat de mai multe conflicte sociale, care au lăsat mii de pasageri blocaţi pe diferite aeroporturi din lume.

În Franţa, compania Air France se confruntă cu a doua zi de grevă a însoţitorilor de bord, apreciind însă că va reuşi să asigure duminică 80 la sută dintre cursele programate. Conducerea Air France încearcă să reducă efectele grevei, limitând numărul pasagerilor pentru anumite zboruri şi închiriind avioane ale altor companii.

Mai mult de 70.000 de pasageri ai companiei australiene Qantas erau blocaţi duminică pe aeroporturi din Australia, Europa şi Statele Unite, după decizia liniei aeriene de a suspenda toate zborurile, ca urmare a unui conflict social declanşat cu câteva săptămâni în urmă.

Toate cursele aeriene au fost suspendate începând de sâmbătă, ora 6.00 GMT, iar compania va interzice accesul angajaţilor aflaţi în grevă începând de luni dimineaţă, fiind astfel nevoită să reţină la sol toate avioanele până la rezolvarea conflictului.

Liniile aeriene concurente, Virgin Australia, au anunţat duminică o sporire a capacităţii de transport cu 40.000 de locuri în următoarele două săptămâni, pentru a veni în ajutorul pasagerilor care au rămas blocaţi pe aeroporturi.