Traficul aerian pe Aeroportul Sibiu a fost reluat.Echipele de intervenţie au stabilit că era vorba despre un laptop uitat de o pasageră

Traficul aerian pe Aeroportul Sibiu a fost reluat, după ce echipele Antitero solicitate să intervină în cazul unui colet suspect au stabilit că era vorba despre un laptop uitat de o pasageră din Braşov.

RomaniaTV.net
15 mart. 2017, 15:15
Traficul aerian pe Aeroportul Sibiu a fost reluat.Echipele de intervenţie au stabilit că era vorba despre un laptop uitat de o pasageră

„În momentul de faţă operaţiunile se desfăşoară normal, s-au reluat toate operaţiunile implicit în zona în care a fost restricţionat accesul”, a declarat Marius Gârdea, managerul general al Aeroportului Sibiu.

El a precizat că traficul aerian nu a fost afectat, întrucât s-a găsit „o metodă alternativă de procesare a aeronavelor şi pasagerilor”.

„Traficul pe întreaga perioadă a activităţii de clarificare a bagajului abandonat în zona publică a aeroportului nu a fost afectat. Am reuşit să găsim în mod operativ soluţii alternative de a procesa pasagerii şi aeronavele”, a mai spus Marius Gârdea.

El a mai spus că pasagerii nu au trecut prin filtrul normal de control, fiind organizat un punct de control în altă parte a aeroportului decât cea în care se desfăşurau operaţiunile.

Pasagerii şi personalul Aeroportului Internaţional Sibiu au fost evacuaţi, miercuri după-amiază, după ce a fost anunţată existenţa unui colet suspect.

La faţa locului au ajuns echipe Antitero pentru cercetări.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului, Nicoleta Boborodea, a declarat că pasagerii şi personalul au fost evacuaţi.

Citeşte şi ALERTĂ la Aeroportul Internaţional Sibiu din cauza unui obiect suspect