Traficul feroviar pe podul Kerci din Crimeea a fost reluat. Trenurile de pasageri vor începe să circule pe timpul nopții

S-a reluat complet traficul feroviar pe podul Kerci din Crimeea. Toate trenurile programate vor fi pe deplin operaționale, a transmis vicepremierul rus, Marat Khusnullin.

08 oct. 2022, 22:50
Traficul feroviar pe podul Kerci din Crimeea a fost reluat. Trenurile de pasageri vor începe să circule pe timpul nopții

„În ceea ce privește calea ferată, pot spune că traficul a fost restabilit în totalitate. Toate trenurile planificate, atât cele de pasageri, cât și cele de marfă, vor putea circula în totalitate. Avem capacitățile tehnice pentru a face acest lucru”, a declarat Khusnullin reporterilor.

Primul tren de testare a trecut cu succes peste calea ferată. Canalul de Telegram al Întreprinderii Unitare de Stat Federale „Calea ferată din Crimeea” a precizat că, după prima etapă de reparare a podului după explozie, un tren cu 15 vagoane a trecut peste el.

Vicepremierul Rusiei, Marat Khusnullin, a declarat pe canalul său de Telegram că în acest moment a început circulația trenurilor de marfă, iar peste noapte pe linia de cale ferată ar trebui să treacă 12 trenuri de pasageri.

„De asemenea, trenurile de călători vor începe să circule în curând. Planificăm să circulăm cu 12 trenuri de călători numai peste noapte. Primul va trece peste pod în jurul orei 22.00”, a adăugat vicepremierul.

Un incendiu a fost semnalat, sâmbătă dimineaţă, la Podul Crimeii, care leagă peninsula ucraineană anexată de partea continentală a Rusiei. O cisternă cu combustibil a luat foc pe podul Kerci din Crimeea, sâmbătă dimineaţă, a anunţat agenţia de presă de stat rusă RIA, în timp ce presa ucraineană a raportat o explozie, a transmis Reuters. Cel puţin trei persoane au murit în urma incidentului.

În urma incidentului, „două căi rutiere s-au prăbuşit parţial”, a transmis Comitetul antiterorist.

Explozia de pe podul Kerci din Crimeea a fost organizată de serviciile speciale ucrainene, au scris jurnaliștii de la The Washington Post, care citează o sursă de încredere din cadrul guvernului ucrainean. Până în acest moment, Ucraina nu și-a asumat responsabilitatea oficială pentru incident, lucru menționat și în materialul jurnaliștilor americani.

Citește și „Explozia de pe podul din Crimeea a fost organizată de serviciile speciale ucrainene”. Noi informații ies la iveală după incidentul de pe podul Kerci

Citește și Ruşii anunţă că au identificat şoferul vehiculului care ar fi explodat pe podul Kerci. Cel puţin trei oameni au murit