S-a deschis DN 5 Bucureşti-Giurgiu

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că la ora 16.00 a fost deschis traficul pe DN 5 Bucureşti – Giurgiu.

RomaniaTV.net
27 ian. 2012, 09:40
S-a deschis DN 5 Bucureşti-Giurgiu

Circulaţia rutieră pe DN 5 Bucureşti – Giurgiu a fost reluată, vineri dimineaţă, în zona Călugăreni – Adunaţii Copăceni, pe un singur fir, alternativ, sub supravegherea poliţiştilor, iar 39 de autocare cu peste 800 de pasageri şi 30 de autoturisme au fost scoase din blocaj, putând să îşi continue drumul, informează Mediafax.

„Pe la ora 11:00, o coloană de 39 autocare, cu 800-850 de persoane a fost ajutată de către poliţişti, jandarmi şi militari să străpungă zona afectată, între Călugăreni şi Adunaţii Copaceni. Erau autocare intrate în ţară, care au fost însoţite de echipaje de poliţie şi utilaje ale drumarilor şi militarilor, respectiv buldozere cu şenilă. Ulterior, la ora 4.00 a trecut o a doua coloană formată din patru autocare şi 30 de autoturisme. Se lucrează în continuare, se circulă alternativ pe un singur fir, sub supravegherea poliţiştilor şi cu ajutorul drumarilor şi a reprezentanţilor MApN”, a declarat şeful IPJ Giurgiu, comisar şef Teofil Paraşcă.

El a precizat că au fost rezolvate şi urgenţele medicale. Astfel, o femeie din Mihăileşti, gravidă, în travaliu, a fost preluată de o ambulanţă, care însă a rămas blocată în zăpadă, fiind nevoie de intervenţia drumarilor şi a militarilor. Ulterior, femeia a fost transportată la un spital din Bucureşti.