Traficul rutier, întrerupt pe opt drumuri naţionale din cauza viscolului şi a zăpezii VIDEO

Traficul rutier este întrerupt, marţi dimineaţă, din cauza zăpezii şi a viscolului pe opt drumuri naţionale, dar şi pe unele drumuri judeţene, informează Centrul Infotrafic.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 08:08
Traficul rutier, întrerupt pe opt drumuri naţionale din cauza viscolului şi a zăpezii VIDEO

UPDATE 11:30: Pe autostrada Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 92 şi 167, viscolul şi zăpada reduc vizibilitatea sub 50 de metri pe ambele sensuri de mers. Conducătorii auto sunt sfătuiţi de autorităţi să circule cu viteză redusă, să aibă în funcţiune luminile de întâlnire şi proiectoarele de ceaţă şi să evite trecerile frecvente de pe o bandă pe alta. De asemenea, poliţiştii reamintesc faptul că sunt interzise circulaţia, oprirea sau staţionarea pe banda de urgenţă, care este destinată exclusiv autovehiculelor de intervenţie.

Drumurile naţionale cu traficul întrerupt sunt:

  • DN22 Râmnicu Sărat – Brăila, judeţul Buzău;
  • DN22A Cataloi – Nalbant, judeţul Tulcea;
  • DN23A Milcovul – Ciorăşti, judeţul Vrancea;
  • DN22F Izvoarele – Nalbant, judeţul Tulcea;
  • DN23B Măicăneşti – Ciorăşti, judeţul Vrancea;
  • DN2M Focşani – Odobeşti, judeţul Vrancea;
  • DN23 Focşani –Măicăneşti, judeţul Vrancea;
  • DN2N Dumbrăveni – Bogza, judeţul Vrancea

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii rutieri solicită şoferilor să reducă viteza de deplasare în zonele precizate precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora, să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire, să folosească corespunzător sistemul de iluminare – semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare şi să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor.

Şoferii trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.