Tragedia de pe Dunăre: se ridică epava navei de croazieră scufundată UPDATE

Echipele de salvare au început, marţi dimineaţă, operaţiunea de ridicare la suprafaţă a epavei navei care pe 29 mai s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta, 26 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari pierzându-şi viaţa în acest accident, transmit MTI şi Reuters.

11 iun. 2019, 05:59

Update: Patru cadavre au fost scoase la suprafaţă din ambarcaţiunea ungară, marţi. Ambarcaţiunea Mermaid s-a scufundat în câteva secunde, în 29 mai, după ce un vas mare de croazieră a lovit nava de agrement sub un pod. 26 de turişti şi doi membri ai echipajului navei de croazieră au murit înecaţi în fluviu.

Update: Ehipele de salvare fac în continuare căutări, în special în unele părţi ale ambarcaţiunii, unde ar putea fi celelalte victime nerecuperate din apă.

 

Agenţia de ştiri ungară MTI a informat, marţi, că scafandrii au scos din apă patru morţi. De asemenea, o macara plutitoare a fost instalată pentru a ridica epava din apă.

Căpitanul vasului de croazieră,  Viking Sigyn, în vârstă de 64 de ani a fost identificat de poliţie ca fiind  C. Iuri, din Odesa, a fost reţinut în calitate de „suspect”. Avocaţii lui spun despre clientul său că este devastat şi susţine în continuare că este nevinovat. 

Autorităţile ungare sunt însă de altă părere. Căpitanul navei de croazieră a fost arestat fiind bănuit că a făcut manevre greşite în timpul croazierei, provocând o tragedie.

Nava de agrement Hableany (Sirena), cu 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari la bord, s-a scufundat în Dunăre în seara zilei de 29 mai după ce a fost lovită de vasul de croazieră sub pavilion elveţian ‘Viking Sigyn’, al cărui căpitan ucrainean a fost ulterior arestat.

Până în prezent au fost recuperate corpurile a 19 victime, iar şapte sud-coreeni au fost salvaţi. Operaţiunile de căutare a celorlalte nouă victime şi de recuperare a epavei au fost îngreunate până acum de vremea nefavorabilă şi de nivelul crescut al apelor Dunării, potrivit Agerpres.

Acesta este cel mai grav accident înregistrat pe Dunăre în ultimii 50 de ani.